Posts

Showing posts from August, 2016

Backpacking in Penang 2016 | #4CrackheadsInPenang Day 3

Image
Oleh sebab ada yang bertanya dekat Instagram and dm-ed me on Twitter regarding to my last trip in Penang, I think I should continue write it up although it has been 8 months ago. I am so sorry guys, I know I am such a lousy bump hahaha. And thank you for dropping by here!

Untuk Day 2, boleh baca dekat sini.
Untuk Day 1, boleh baca dekat sini

Khamis, 28 Januari 2016.
Hari terakhir dekat Penang. We were extremely tired because of  the day 2 trip, went to Teluk Bahang for Escape Park, have been walking about 3 km to Batu Feringgi which have night market all the way. Esoknya bangun pagi memang sakit2 badan tapi ku gagahkan jua tubuh ini untuk follow plan hari ketiga.

Pukul 8 pagi, kitorang yang tak breakfast langsung (alas perut makan coklat je) terus menapak ke Stesen Bas KOMTAR untuk ke Bukit Bendera, Penang Hill. Aku tak ingat bas no berapa dengan tambangnya. Kena alert dengan bas yang lalu, tanya locals dan mostly main redah je asalkan sampai sana. Jangan risau lah, dekat terminal ni b…

Life update

Image
There will be a few weeks left before I enroll to a new semester, my third year at UMT. Exam result have not release yet but I have this feeling, the result will come out just around the corner!!! Okay chill, everything's gonna be alright.

Sebelum cuti dulu aku decide nak kerja kononnya. Nak kerja kedai makan lah, fast food lah, sushi, subway, baskin robins whatsoever. Last2 aku terbongkang dekat rumah daripada puasa, raya, sampai lah sekarang. Teruk betul. Area rumah aku ni susah sikit nak cari kerja utk sebulan je. Mana entah semangat nak cari duit macam dulu2 hmmm.

If any of you guys travel to Phnom Penh, don't forget to drop by at The Snacker, a small ice cream hawker in front of Russian Market. Dalam banyak2 hawker, yang ini lah yang paling meyakinkan untuk singgah kejap. The ice cream is made up from coconut as the base of any range of flavour. To quench my thirst, trust me Cambodia is really hot (like me :p) and dry, thus I purchased this for USD 1 approx. RM4.50 (Nilai …