Posts

Showing posts from February, 2016

Leaving

Image
By time I'm writing this entry, one of my best friend, Danial has already flown to Brisbane, Australia to pursue his studies. Some of his close friends came to send him off at the airport excluding me.

Since I am already here in Terengganu because my new semester started a week ago, sadly I can't make it to wave him my last goodbye.  Tipulah kalau aku tak rasa terkilan tak dapat nak hantar, to show my support for him that will be away about 6847km from Malaysia.

So we the crackheads decided to have this unforgettable moment by having live update through FaceTime. Hahahahah mampos lah! But seriously aku rasa macam ada dekat situ dengan diorang sekali. I can feel the presence each of them in front of me, literally. Everyone was like "Pija kau nangis kan? Kan?" Padahal aku tengah terpisat-pisat bangun lepas Subuh semata-mata mamat ni.

Tahan Pija, tahan. Jangan nangis depan dia.

"Okay Pija aku dah nak gerak ni"

Then I saw he hugged Apis, and he straightly went …

Entah

Sejujurnya aku dah tak ada mood nak update part 3 pergi Penang hari tu sebab aku dah malas gila hahahahahaha.

Result dah boleh check semalam.

Alhamdulillah. 

Dengan sedikit kekecewaan. Tak dekan. As expected.

Aku pun tak tahu kenapa course food tech ni macam susah je nak dekan sebab setiap sem namelist dekan mesti tak ramai.

Ok takpelah. Mungkin aku kena strive harder lagi, belum tiba rezeki untuk dekan sekali lagi.

Mungkin aku kena lagi peka dengan segala quiz test group assignments, to enhance the marks there. Lesson of the season, do not ever take easy on your carry marks. Fight until you done it right.

Aku dapat A untuk subjek Renang sebab aku rasa subjek tu paling susah selain daripada microb. Sebab dia ada test practical, bukan teori. So aku agak struggle jugak lah even aku missed 3 classes due to a few programs. I almost had no time for my weekend  because the class held on every week on Saturday.

Screw to Food Commodity subject, subjek membaca yang aku tak score. Subjek baca …

Backpacking in Penang 2016 | #4CrackheadsInPenang Day 2

Image
Aku rasa berat badan aku dah naik. Wuwuwuwuw

Sambung balik backpacking trip dengan bestpreng dekat Penang tempoh hari.
Untuk DAY 1, boleh refer dekat sini
Untuk DAY 3, boleh baca dekat sini

Rabu, 27 Januari 2016

Alright, lepas bangun, solat subuh dan siapkan diri memasing, awal pagi lagi kitorang dah ready nak perkena Roti Bakar Jalan Transfer. Tak jauh pun dengan hotel kitorang, walking distance about  500m, 5 minit dah sampai.

Gerai-gerai terletak di Jalan Transfer, belakang IPK Pulau Penang. Dekat sini bukan sahaja ada roti bakar yang famous tu, roti canai pun ada juga. Memandangkan hari tersebut memerlukan tenaga yang banyak, jadi kitorang decide untuk makan roti bakar!
Roti Bakar Jalan Transfer. The bread is served with half boiled eggs on top of it. Kena makan dengan kicap takpun letak ajinamoto sikit. Bagi aku not bad, sebab aku memang suka half boiled eggs. Sorry aku tak ingat harga, insya Allah berpatutan! Dah kenyang, kitorang gerak pergi tunggu bas 204 untuk ke Teluk Bahang…