12 November 2015

Quick update yang tak berapa nak quick

Hai blog. Kalau lah ada satu apps yang aku boleh record suara dan terus type dalam blog ni, memang aku jadi pengguna setia sepanjang masa di mana jua aku berada, ewah!
Aku ada banyaaaaaaaaak sangat nak post pasal life aku sekarang. Ceh, mentang2 tak ramai tahu blog ni sebenarnya wujud lagi sebab aku selalu tukar link kahkahkah. Siapa yang tahu tu, korang bernasib baik.

Ada jugak terfikir nak expose link blog dekat Facebook, Twitter dan Instagram. Aku ni igers biasa2 jelah,  followers pun tak ramai sebab memang tak suka ramai2 pun. Aku follow orang yang aku kenal, dan approve orang yang aku kenal jugak. Yang tak kenal tu, nasiblah kot haha. I made that account just for fun! Suka tangkap gambar tapi bukan dengan caption deep berlubang dahi. Namun apakan daya bila ada orang asyik stalk payah jugak! Sedangkan status whatsapp aku pun boleh jadi caption gambar beliau apatah lagi nak expose link blog ni HAHAHA.

Okay bukan point utama aku untuk menulis sedemikian rupa. Aku penat hadap slide untuk present subject Food Commodity, so I need a break.
Nak cerita pasal aku ke Cambodia dan Vietnam untuk misi kemanusiaan yang aku join under Kelab Penyayang UMT bulan September lepas. WEH RINDU GILA MISI NI. (ha meroyan kau meroyan) Susah gila nak move on!!! It took me like, around a month to move on completely! I SERIOUSLY HAVE A GOOD TIME WITH THE REST OF TEAMMATES OKAY AKU TAK TIPU.
Korang sangat best :') Rindu anak-anak Kampung Phnom Dual :') Phnom Penh best walaupun toilet kotor. :') Tapi Ho Chi Minh lagi best walaupun kena maki :') Rasa nak travel pergi Hanoi pulak. I wonder if we can gather one fine day in the next mission or program.
Sudahlah, next time jelah aku post lagi detail sampai aku nangis. Over kan? Plus kerja aku banyak lagi nak settle haha.
To sum up, semester 3 aku sangat busy. Sis ada lyfe sekarang hahaha. Bukan busy mereput dengan lab report/ journal sahaja tapi aktiviti2 sihat yang aku join di samping me-maintainkan pointer, walaupun sem 2 spoil sikit :(
Alhamdulillah, merasa jugak Dean's List masa Sem 1 dulu hihihi. Hopefully Sem 3 lagi power dari Sem 1, doakan yang terbaik.
Selalu ingatkan diri ni, apa yang kita belajar, amalkan. Belajar bukan sebab exam semata-mata. It is not only just a piece of paper. What I'm facing now is something that develop my inner self to become a successful food technologist in the future.
Lanje

So sekarang ni aku kena struggle hard for my own sake. Then, I'll reward myself. This upcoming January, I will have my very first backpacking trip with my best friends. Dah book flight ticket okay hahaha struggle lah engkau saving for the trip!
No more food hunting at hype and best cafe in town, no more shopping like there's no tomorrow. I'll just need to start living like a cheapskate. Takkan passport 5 tahun nak mereput dalam laci. So, start saving okay!

2016
jan- penang

august-sept - Sri Lanka

Rasa nak pergi UK, nak backpack dengan Syera. Haha jangan cabar aku :')

I'd just do whatever I want as long as it keeps me happy, as I'm not getting any younger.
If travelling was free, you would never see me again.


No comments: