06 December 2014

Seorang Hafizah membebel

Sepatutnya esok aku revise untuk test Pembangunan Lestari, takpun baca nota metabolism Biochem yang maha banyak tu,

Last2 aku end up kat sini.

Kenapa aku rasa aku lagi rela belajar biodiversity kingdom fungi kingdom animalia jadah semua tu dari kena ingat metabolism ni?? I'll always love reading biosynthesis process but when it happen to be complicated.........

Pija, remember. Ikhlas ok. Kau belajar bukan untuk exam. Yes, you havta remind yourself everyday that what you're studying right now is not for your exam. Sebab tu lah apa kau belajar, habis exam terus lupa. Kemon, dari kau ingat instafemes ngan skandal dia baik kau fahamkan metabolism tu okeh.

Final exam is just around the corner maynnn. Sedar tak sedar weh berapa minggu je lagi tinggal. Nak menghadap exam tu macam-macam kena tempuh. Masa tu ada quiz, masa tu jugak nak bagi test, masa tu jugak nak submit assignments, tambah pulak presentation secukup rasa. Amboi.

And I thought uni's life should have to be more leisure urmmm no, what I mean is not that really hectic compared to my life in matrics back then.

I swear matrics life is much 100000000x better than what I'm going through right now.

Bila exam nak dekat, aku akan mula tension. Takdelah tension sangat tapi that feeling is getting intense, kot(?) Aku akan mula acah-acah gamer, main Left for Dead 2. Kalau ada Counter Strike, lagi lejen. Kalau rasa nak jalan2, sewa kereta and off to somewhere. Itu pun kalau ada duit. Sebab tengah saving for my next trip.

Aku dah penat lelah belajar, jadi aku nak bagi a reward to myself other than foods and shopping. Aku dah banyak kali postpone but this time around would be the real one. Hopefully nilai Ringgit naik balik dan ekonomi Malaysia stabil pada tahun depan.

 Taken during my flight to Terengganu on my sem break. Ada kisah di sebalik gambar ni. Nanti aku cerita lagi detail. 

Aku suka scroll timeline Twitter twt_backpacker. Basically, I love travelling. I just love most of their curators that have been travelling all around the world. And the followers too, keep on sharing their experience on the country that they had visited. You'll gain much knowledge of reading it one by one haha.

Citer dia skang berapa banyak entri aku tulis mesti citer pasal travel (berangan sebenarnya) tapi tak pernah nak proceed. SEMBANG!~

Alright, roommates aku pulang ke rumah pada weekend dengan riangnya. And me, a potato stuck in her room, completing whatever tasks I have to do. Duduk jauh, mampu tengok orang balik jelah. Walaupun acah-acah perantauan, aku belum pernah lagi homesick tahap meroyan nak balik rumah. Mungkin sebab aku dah doploh, so homesick is not my thangg. Ceh berlagak. Tapi kalau rasa rindu ke, aku bukak la website any airlines and survey the tickets hahahahahaha.

Don't laugh. I really did it ok. Aku dah book tiket nak balik cuti sem ni. Insha Allah, I'll be on board with MAS on 17th January. Ya Allah, aku tak sabar nak balik nak jumpa family.

Cepatlah 17hb. Hm tak boleh jugak. Final lagi penting! Kata nak dekaaaaan.

Wish me luck. Prove them you can do it. May Allah ease everything.


Ok dah, boleh lah sambung study balik ye.








No comments: