Posts

Showing posts from December, 2014

Seorang Hafizah membebel

Image
Sepatutnya esok aku revise untuk test Pembangunan Lestari, takpun baca nota metabolism Biochem yang maha banyak tu,

Last2 aku end up kat sini.

Kenapa aku rasa aku lagi rela belajar biodiversity kingdom fungi kingdom animalia jadah semua tu dari kena ingat metabolism ni?? I'll always love reading biosynthesis process but when it happen to be complicated.........

Pija, remember. Ikhlas ok. Kau belajar bukan untuk exam. Yes, you havta remind yourself everyday that what you're studying right now is not for your exam. Sebab tu lah apa kau belajar, habis exam terus lupa. Kemon, dari kau ingat instafemes ngan skandal dia baik kau fahamkan metabolism tu okeh.

Final exam is just around the corner maynnn. Sedar tak sedar weh berapa minggu je lagi tinggal. Nak menghadap exam tu macam-macam kena tempuh. Masa tu ada quiz, masa tu jugak nak bagi test, masa tu jugak nak submit assignments, tambah pulak presentation secukup rasa. Amboi.

And I thought uni's life should have to be more lei…