12 September 2014

Hello UMT

I should proceed to my writing since I'm not busy before I start off my classes and tonnes of assignments haha.

31st August & 1st Sept 2014
After approximate 9 hours of my journey, my family and I finally reached Kuala Terengganu after 10 years we haven't been there hahaha. Aku mintak dekat ayah nak drive dari RnR Gambang sampai tol sempadan pahang-terengganu, tak ingat apa nama exit tu sebab aku tengok ayah dah start mengantuk masa dekat highway. And I did it for the first time! Hekhek ;)

 Ceh!

So many things changed, definitely. Keluar je dari tol, somewhere around Kemaman dah nampak laut jadi excited gila. Masa otw to KT, sempat singgah beli keropok lekor dekat Pantai Kelulut ( if i'm not mistaken, boleh nampak Pulau Kapas dari darat) Sedap gila weh, you should try 'em kalau korang lalu jalan pantai ke KT.

We stayed overnight in KT, luckily we have GPS, thanks dude life become much easier since everything has changed completely. KT ni macam Seremban lah tapi Seremban is much better opkos tapi aku pun hairan jugak susah gila nak dapat teksi dengan bas dekat sini. Kalau dekat Jambatan Sultan Mizan waktu petang memang jem, dah macam Jalan Loke Yew kat KL pun hado.

After we checked in our hotel, kitorang pergi jalan2 dekat Pasar Payang. Walaupun dah petang dan kedai2 pun banyak dah nak tutup, tapi makin ramai juga yang datang membeli. Aku pun tak tahu nak shopping menda sangat, teman jela ibu dan ayah beli keropok dekat situ.
Pantai Batu Buruk. I probably the most terrible person in the world bcs I forgot to transfer all photos from my dslr ughhh I should stop writing right now pfffft

Malam sebelum aku daftar tu, aku dah rasa tak tenteram. This absurd feeling was getting much intense. Paling jauh setakat ni, Banting. Dan sekarang, Terengganu. Macam2 aku fikir, I was thinking too much before I went to sleep so that's why I hate myself for being like that.

Yes Pija, lepas ni kau jauh dari family kau. You gotta out from your comfort zone after 4 months of hibernation. You have to start all over again, you have to seek new friends, gain new experiences at a new place which 460km from my home. Am I able to make it?

Ok, kalau dekat Banting I can start all over again with my courage, why not Terengganu?


2nd Sept 2014

Hari yang di tunggu-tunggu tiba juga akhirnya. Bismillah, atas nama Allah, aku datang untuk menuntut ilmu. After done registering myself with super fast and efficient system except for the transferring students to respective kolej kediaman. Parents were not allowed to bring their car to enter hostel to prevent traffic jam around there, so I have to transfer my luggage and stuffs using the van provided. This is seriously madness. Bayangkan satu van je boleh transfer 3 orang, sumbat barang banyak2 dalam tu. Students enroll about 3K, sampai bila tak habis aku rasa. Probability untuk student tertukar beg ke sangatlah tinggi. Sangat leceh dan menyusahkan.

 Officially UMT Student!

So  I met my fellow roommates, which they're awesome, alhamdulillah. It reminds me to my former roommates in KMS, Syera, Irrma n Diyana ( gais i miss uolls!) Aina from Negeri Sembilan, Yana and Hikmah the local people from Terengganu. Envy with Hikmah sebab rumah dia dekat gila dengan kampus T.T

Lepas dah settle semua, tiba lah masa untuk mengucapkan selamat tinggal kepada ibu dan ayah yang tercinta. I admit, aku sedih gila masa tu. Puas aku control, lawan perasaan ini supaya jangan menangis. Aku peluk ibu, gugur juga air mata aku. Aku tewas dengan ego aku. Masa dekat guardhouse, aku lambai keluarga aku yang ingin pulang ke Kajang pada petang itu juga. Aku cuma mampu titipkan doa semoga mereka selamat sampai.
Dan aku tahu, lambaian itu lambaian harapan buat aku dari mereka.

Minggu Jalinan Mesra Universiti Malaysia Terengganu wasn't as hell as expected, like seriously. I thought it's gonna be like my matrics enrollment back then which was ragging by the seniors would be part of it. But then, it was too relax! 7.30 pagi start aktiviti, pukul l1.30 malam pulanglah semua pelajar ke bilik memasing. Heaven gila I told ya. What makes me so excited when I met fellow KMSians which most of them are my juniors. Sape tak eksaited wehhhhh?

Ezza and Wahedah, ex KMS! Sebenarnya ramai je KMS dekat sini tapi tak kenal iSad

First time jalan2 dekat pantai belakang kampus. That's Hikmah with her cheerful pose, Aina my roommate and Balqis, my coursemate.

Pantai belakang UMT.


Coursemates

Jalan biawak. A short cut to my faculty and lecture halls.  Selamba je biawak lintas depan kitorang haha

University life is way different than matrics and school times. Everything here you have to deal by yourself completely. Setakat ni, coursemate aku semua okay kot. But it takes time to mingle with everyone. I seriously have no problem to make new friends. 
So far, UMT is too good to be coooool except for my faculty yang jauh gila kena jalan kaki haha. Even though I am hundred miles away from home, I started to love the new environment, it's definitely bcs out from hustle and bustle of city, the view of south china sea behind my campus is too breathtaking, and their tasty local food itself. But still haven't got the chance to taste local nasi kerabu here. -,-

Should appreciate every moment here despite of non stop whining bcs I have to walk to my class and it takes forever to reach there LOL. For the sake of first class degree holder, I'm willing to carry out my responsibility.


Wish me luck to adapt this new phase of life!


No comments: