Posts

Showing posts from September, 2014

How's life so far?

Image
Class has already started, cuma lab je tak start lagi. Aku bet, after this confirm hidup tunggang terbalik. 9 hours of lab in a week. Kelas paling lewat habis jam 9 malam. Some of the lecturer managed to cancel the class as soon as me and my course mates reach there -,- Punyalah penat berjalan. Jauh kot. Tapi bila hari-hari lalu jalan biawak tu memang tak rasa apa dah. Kalau pepagi memang crowded la dekat entrance tu. So setengah jam sebelum start aku dah gerak pergi kelas.

Coursemates aku rasanya so far baik-baik sahaja, selagi tak ada yang cari pasal, alhamdulillah. Cuma masa mula-mula tu, biasalah kekok lagi nak cari kawan baru. Aku ni reti je nak berkawan, masalahnya aku tak peramah sebab tu orang cakap aku sombong. I'll try my best to approach people as I meet a lot of strangers out there. I gotta survive alone here, so yeah. Sejak masuk matriks, kesedaran untuk lebih peka itu lebih tinggi. That's why certain business I'd prefer to settle them by myself.  Seramai mana…

Hello UMT

Image
I should proceed to my writing since I'm not busy before I start off my classes and tonnes of assignments haha.

31st August & 1st Sept 2014
After approximate 9 hours of my journey, my family and I finally reached Kuala Terengganu after 10 years we haven't been there hahaha. Aku mintak dekat ayah nak drive dari RnR Gambang sampai tol sempadan pahang-terengganu, tak ingat apa nama exit tu sebab aku tengok ayah dah start mengantuk masa dekat highway. And I did it for the first time! Hekhek ;)

 Ceh!
So many things changed, definitely. Keluar je dari tol, somewhere around Kemaman dah nampak laut jadi excited gila. Masa otw to KT, sempat singgah beli keropok lekor dekat Pantai Kelulut ( if i'm not mistaken, boleh nampak Pulau Kapas dari darat) Sedap gila weh, you should try 'em kalau korang lalu jalan pantai ke KT.

We stayed overnight in KT, luckily we have GPS, thanks dude life become much easier since everything has changed completely. KT ni macam Seremban lah tapi Sere…

Before I off to somewhere I should be...

Image
A few days before I departed to Terengganu, I'd really wish to meet everyone including my teachers and my lecturers. Tapi, lecturer kat KMS tak sempat nak pergi jumpa pun. iSad. Because of I have to settle down my important documents and was running out of time, I had to cancel certain plans that met with my schedule. Plan kemain lagi tapi habuk pun tarak. Kita yang merancang, tapi Allah yang tentukan, betul dak? Tak apa, panjang umur kita jumpa lagi ye.

28 August 2014
We've been planning a girls day out with le awesome roommates since in KMS. Tapi plan tu selalu sangat tak jadi. Salah satu sebabnya mmg we're too busy like hell.  Then, on 28th, I went out with Syera only as she stayed next to my area which is Putrajaya. Since both of us NEVER going out to Mid Valley using  KTM Komuter, we decided to try it once. And we made it! Main redah je. Haha.I guess redah and terjah would be one of my backpacking tips someday haha.

I really miss Syera so much. Somehow she can be one o…