Okay? Okay.

How to start this after a long moment of 'silence'? Haha.

I hate myself when it comes to update my blog. Bukan malas, tapi setiap kali nak post mesti melilau check Facebook, YouTube, godek2 hard disk, tertengok movie. Last last hasrat nak update tu terkubur cam haremmmm.

Ok takde sapa nak dengar keluh kesah kiah dekat sini.

The moment has finally come. UPU result has been announced just now. My legs were trembling so bad, this uneasy feeling should be get rid off. The indescribable feeling was very intense! I was so scared and keep on wondering.

What if I don't get the offer?


Berbekalkan semangat ingin tahu dan keazaman yang tinggi,


Ganu mu tunggu aku datang!

Ya Allah, UMT jugak sudi terima insan yang hina ni haha. I go with my instinct and there you are. Alhamdulillah, I got my dream course and I'm happy for it. Perasaan tu kuat mengatakan "Entah2 UMT ni". I was crying all of sudden, tetiba peluk Ibu dari belakang (masa tu dekat dapur tengah masak haha) Aku nangis bukan sebab dapat jauh ke apa, perasaan risau tu mengatasi segalanya. You know, the competition nowadays is really a big deal. Students are good enough to get their best pointer because they perform very well in order to get their dream course and university placement. So adik-adik sekalian, sila belajar rajin2 dari sekarang.

Ada apa dengan Terengganu?
Pantai dan pulau yang cantik, kemungkinan panas dia macam banting jugak. Cinema in the process. Keropok lekor.. hmmm.


The ideas of business, haha! I kenot brain myself as well lulz. Congrats to my fellow KMSians for their enrollment. Semua tercampak entah ke mana. Tapi ramai juga dapat UMT. Aku pun ada je kawan2 dekat sana. 

"Everyone was like, Terengganu? Jauh gila!" Alhamdulillah aku secure my favourite course and I don't give a damn about which university I should be at. Idk why, bila baca Terengganu, I know it's far from my home. But, I just feel nothing. I can simply go with "Okay.This is it" Unlike on my first time I got offer from KMS. Padahal Banting je pun, tu pun dah kemain menangis.

Ibu dan ayah pula, I know dorang macam dah start risau. Happy, tp dalam masa yang sama macam berat hati je. Ayah pun pesan, balik naik flight jelah senang. Dulu, ibu selalu cakap tak pernah pergi Banting. Lepas tu aku dapat KMS, Banting. Tak lama tu, ibu cakap dah lama tak pergi Terengganu. 
Ha see? Aku dapat Ganu woi. Hahahahahaha

This is my choice, for my future. Finally, I'll be leaving Selangor soon. I want to start all over again, like brand new days ahead at a new environment physically and mentally. Gua dah tanam niat untuk dekan every sem! Kemon lah, kat matrik tak pernah merasa dapat 4flat, bila lagi? Takkan time kerja kot. -.-
Member2 ada yang fly, tak jeles ke? Cabar sikit diri tu.
I really have to move forward.

For those who didn't get the offer, don't be in despair. Mungkin bukan rezeki korang kali ini. Banyak lagi cara untuk berjaya. Bear in your mind, surah Al- Insyirah ayat 5-6. 
Cari sendiri aherherher.

Entri raya menyusul nanti.

Comments

Popular posts from this blog

Backpacking in Penang 2016 | #4CrackheadsInPenang Day 1

Backpacking in Penang 2016 | #4CrackheadsInPenang Day 2

Backpacking in Penang 2016 | #4CrackheadsInPenang Day 3