Awesome Twenty and onwards



 Saya dah kahwin, sorry tak jemput! *please get back to your sense pija*

Turning to twenty on last 9th January, Alhamdulillah for everything that I have. Bersyukur dengan apa yang dicapai, walau tak sehebat orang lain yang lebih gah dari aku.
At least, its from my own effort, with Allah wills =)
Macam2 perkara aku lalui dari sebesar tapak tangan yang belum kenal erti kehidupan, sehinggalah sekarang , menaip entri kerana blog ini bersawang. *tiup habuk*
I've been through ups and downs of my life. Zaman tengah naik, zaman kemuncak, pertengahan, tengah gemilang bagai nak rak sampai lah zaman kejatuhan.
Bagi aku, zaman kejatuhan adalah bersamaan dengan zaman kegelapan. Masa tu kau rasa tak ada sesiapa lagi dah nak tolong kau, melainkan diri sendiri untuk bangkit balik.
Ya, memang salah aku juga sebab leka.
Benda dah lepas, buat apa nak dikenang.

Eh, benda yang dah lepas patut dikenang, jadi pengajaran buat hamba Dia yang memang alpa ni.

Apa-apa pun, aku suka dengan hidup aku. Walaupun family aku tak kaya, bukan duduk rumah banglo, takde kereta besar, tapi aku suka dengan hidup bersederhana ni.

Aku tengok balik gambar-gambar lama, masa sekolah rendah sampai lah masuk matriks. Kawan-kawan, ada yang masih lagi berhubung. Kawan sekolah rendah, kawab baik sek menengah, dan Jejongang. Kalau dulu kat sekolah, senang je nak bekerjasama. Kawan sekolah paling best! Masuk zaman matrik, pe'el orang semua lain2. Aku kenal siapa kawan, siapa lawan. Yang jenis backstabber memang aku tak layan. Jenis rapat bila minta tolong masa susah pun aku jauhkan diri. Lagi satu, jenis kena ikut cakap beliau, segala keputusan adalah muktamad juga spesies paling bangang abadi yang aku rasa nak je cakap "kau patut hidup dekat gua sebab menyusahkan orang". Okay over.

Sebab tu aku kata kawan sekolah paling best.

I notice a lot of change as being myself mostly.
Rasanya masuk matrik kot start berubah kepada yang lebih baik. It happened naturally, one of the biggest decision in my life.
Start pakai handsocks, stokin, tudung should be cover that part. Lagi labuh lagi selesa.
Back then, I'm not that concern about my aurat. I know our aurat should be covered entire body except for face and hands. But still, I wore a pair of sandals with bare foot.
Sekarang, selagi tak jumpa stokin jangan harap ah aku nak keluar rumah haha!

Sepanjang 20 tahun jugak, my love life exist only for a few times. Masa form 2, haha bila ingat balik, kelakar lah. Couple. Zaman budak baru nak up. Jumpa abang angkat.
Agaknya Allah nak tunjukkan kebesaran, kasi ajar sikit ini budak, akhirnya aku yang ditinggalkan.
Masa form 3 pun adalah juga. Admire kt orang, adoii kantoi pulak. Then, he's taken, pastu tak lama tu depa break. And 3 years ago, budak tu bersungguh2 minta maaf masa raya sebab takut aku marah lagi pasal tu. The thing is aku pun dah lupa, so there's nothing need to be worry about.
There's one guy ni pun aku rapat juga. Both of us were very competitive in our studies. He did his confession, tapi dalam masa yang sama dia ada jugak orang lain.

I guess I am ready.
My Love from the Star. Tengah follow drama ni sekarang. Kim Soo Hyun weyhh insekiyo akak XD

And I decided to live in a single life, not a loner..
I want to find the only one for me that lead to marriage, as my zauj =)

Now, it's time for me to be more serious about future thingy. Dah dua puluh, takkan semua benda nak bawak memain kan? Habis matrik, further degree. Cari kerja, tanggung ibu ayah, lepas tu kahwin. Kena kuatkan semangat untuk menghadapi hari-hari akan datang. Harapnya semua itu pengalaman yang manis manis je, tak lupa juga aku nak capai impian aku sebelum aku mati.

Ah, dah besar aku ni rupanya.

Time flies.


Comments

Popular posts from this blog

Backpacking in Penang 2016 | #4CrackheadsInPenang Day 1

Backpacking in Penang 2016 | #4CrackheadsInPenang Day 2

Backpacking in Penang 2016 | #4CrackheadsInPenang Day 3