Posts

Showing posts from December, 2013

#63

When we talk about our dream, each of us would have our own bucket list which consist a LOT of things need to be achieved, indeed.
Pernah tak rasa macam memberontak kat diri sendiri, bilalah aku nak capai impian tu? Kenapa bukan sekarang? Berapa lama kena tunggu? Macam mana hidup aku tahun depan, 5 tahun akan datang, sepuluh tahun akan datang?

 Soalan-soalan ni memang dah biasa menerjah kat akal fikiran aku dan selalunya aku akan kata balik,
"Rezeki depa, hang usaha hang dapatlah. Believe in your dream, your wish will be granted then"
Ayat macam pujuk diri sendiri kan? Yes I really am. Tapi keadaan sekeliling aku dah buktikan betapa hebatnya ayat 'believe in your dream' tu.
I promise myself not to give up on my dream, cuz dream only remains a dream unless we work hard for it. Insha Allah, kalau niat baik Allah akan permudahkan.

So now, I should stay focus on my studies. I don't think I am in a stable situation just because I can maintain my result in exam. I have…