Aku dan #PRU13

Assalamualaikum.

Secara umumnya, aku dah cuti setelah sebulan lebih tak balik rumah. Rindu gila kat blog ni walaupun rasa macam malas gila nak hapdate.
Mengunyah kerepek yang dibeli di Kerepek House sambil mengupdate blog merupakan nikmat yang sangat infiniti.
Ditambah pula dapat melempiaskan nafsu bershopping atas talian mahupun luar talian. Dapat jumpa kawan-kawan sekolah.
Cover balik tengok drama korea dan Running Man terutamanya.
Nafsu makan makin menjadi-jadi kerana air tangan emak, bukan air tangan makcik kafe kolej.
Sila contohi aku. Hahahaha

Ok first of all I would like to congrats to our National Front aka Barisan Nasional for their victory, homai they wrested back Kedah woihh! Ceq dah agak depa mesti menang lah walaupun roket banyak conquer kot. Sudah terang lagi bersuluh permainan diorang.  Kalau Meleis undi diorang ceq tak tau nak habaq camna.

Secara personal, gua tak terlibat dengan parti adil, roket, bulan mahupun dacing secara langsung atau tidak langsung.
I'm still underage, so consider it as an observer within 5 years and then I'll be eligible to vote.
Aku bukannya minat sangat politik ni, cuma sekadar mengambil tahu tapi umur dah super sweet nineteen ni (hamboi) memang kena ambil tahu lah senang cerita. :)

So yeah, BN have to make A LOT of improvement to gain people trust back. Obviously FOR A BETTER MALAYSIA.
BB1M mesti diteruskan tau. Kalau boleh elaun budak matrik naik sikit, ehem.
PTPTN tu wajib kena bayar. Pandai pinjam pandai lah engkau pulang.
Kalau betul hak rakyat ditindas,pulangkanlah segera sebelum ada tak pernah ambil tahu menyedarinya.
Pendidikan percuma pula beri kepada yang betul2 tak mampu. Ni mak ayah shareholder syarikat emas jadah pulak nak bagi pendidikan percuma -,-

Di Twidder melaporkan banyak drama sepanjang hari membuang undi berlangsung. Dasyat woo, kalah TV3. Sorry to say, I just don't like it at all. Aku mampu jadi pemerhati je, nak ulas lebih-lebih karang kena bash bagai.
So ramai jugak yang kata tunggu 5 tahun lagi (mostly still ineligible like me) diorang akan berada di belakang parti-parti pilihan. Jadi kita lihat selepas 5 tahun, apakah benar janji mereka?

Picture courtesy of MalaysiaKini
Miss the way he leads Malaysia :')

Aha, 5 tahun bukan tempoh yang singkat ya. =)


Comments

Popular posts from this blog

Backpacking in Penang 2016 | #4CrackheadsInPenang Day 1

Backpacking in Penang 2016 | #4CrackheadsInPenang Day 2

Backpacking in Penang 2016 | #4CrackheadsInPenang Day 3