Posts

Showing posts from May, 2013

The absolute piece of shit

Assalamualaikum.

Sumpah aku rasa aku macam ayam sekarang.

10.00 pagi, aku dapat mesej dari classmate mengatakan 10hb perlu pulang ke markasku.
10.45 pagi, aku call HEP, satu organisasi yang boleh dipercayai dibawah naungan seorang murabbi yang tersohor untuk bertanyakan isu yang mendapat perhatian di timeline Twitter aku.
"Daftar KMS 10 Jun ni, dah tukar ya Puan"

Lega.

1.30 petang, classmate tweet kembali ke markas pada 3 Jun. Screen capture email dari lecturer ditunjukkan sebagai bukti yang sahih.
Kawan aku juga post status di fb, mengatakan benda yang sama dari murabbi itu.

Speechless.

Namun aku masih lagi tak percaya.
Call lagi HEP. Kali ni aku nekad menyamar jadi Ibu aku. Aku ungkit balik segala tindak tanduk pihak matrikulasi yang entah apa-apa, penukaran tarikh daftar yang boleh buat umat PDT menjadi gila seketika.
Dan penempatan lelaki dan perempuan dalam satu blok.
Katanya tak bahaya, puan.
Nasib lah aku menyamar jadi Ibu. Dah kakak tu panggil aku puan. Jadi nada sua…

Bosan, maka gua update lah sepatah dua kata

Image
Assalamualaikum.

I know most of my friends are happily working and busy doing their job hunting to earn some pocket money.
And experience as well.
Ohhh maynnn how I wish I could be in their shoes. Haha.
Best kot kerja! Walaupun penat.
It reminds me about a year ago as a staff in one of popular and prestigious bookstore in Kajang.
Not a very tough job EXCEPT during peak hours. Whether you will be extremely trembling because of standing dalam masa yang lama or a partially corpse, you decide.
Basically, dealing with the customers and some sort of people that have no manners taught me to be a good person in handling my patience. Sabar tu separuh daripada iman yo.
However, the experience are more worthwhile :)
Takpe lah, nanti habis next year terus cari kerja la yo.
So how about me? Being stuck in my crib isn't cool after all.
Doing house chores, cooking, watching Korean dramas' and variety shows, and some movies in the external hard disk, read a few of books that have been bough…

K-Drama Marathon - IRIS 2 : New Generation

Image
Assalamualaikum

Definisi hibernasi bagi homosapien bernama Fizah ni bermaksud hanya aku, Internet, tv dan lappy. Asal ada Internet, semua boleh jalan. LOL people nowadays -__-
Sekarang, aku tengah layan banyak drama Korea. Ok kalau rasa nyampah jangan buang masa baca entri ni haha. Maklumlah aku suka buat ulasan sendiri. Wajibul ghunnah ok aku layan mende ni setiap kali cuti sem. Ibarat kau tak dapat nasi setiap hari, ha gitew. Running Man apatah lagi :3
Entahlah masa sekolah dulu tak ada lah hardcore cenggini.
Dah besar ni melampau pula rasanya haha. Riwayat seorang #foreveralone buat sementara waktu. Kahkahkah gelabah ayam.

Pengaruh rakan sebaya aka classmate aku suruh tengok. Oleh sebab aku sempat tengok episod last kat tv, terdetik hati ni heyy apesal cerita ni style sangat do! Maka aku pun gigihlah mencari dan download cerita ni. Walaupun aku tak tengok Iris season 1 tapi aku tahu lah the plot of the story and I have watched Iris the Movie which is the spin off of Iris 1, memang …

140513 Misi The Jemah's - Broga Hill

Image
Assalamualaikum

Hari Selasa lepas aku dan geng jemah kaki gossip (amboi kemain lagi nama) mendaki Bukit Broga.
Serius kali ni awesome gila sebab dengan ex-saas, kawan hingusan sekolah menengah.
Dekat setahun jugak lah tak jumpa depa, masing2 further study kat matrik dan uni.
Kebanyakannya budak pengakap, haaa memang terubat lah rindu nak hiking and camping masa muda-muda dulu. Plus, I could spend my time with Yobo the Camera. :3
So, we decided to make a gathering at Broga Hill, approximately about 15 minutes from Kajang.
Ni kali kedua aku pergi sana, tapi first time naik pukul 5 pagi! Orang pun tak ada sangat sebab bukan hari cuti. Semangat weh bangun 3 pagi semato-mato nak Subuh kat sana dan tengok sunrise.
Let le unedited photo's speak, shall we?

 Ph credit to Ejil
Sesape nak daki waktu pagi buto macam kitorang, makan sikit sebelum mendaki tu. Karang ada yang pengsan sebab aku tak bagitahu kat sini :3. Kat rumah wa makan roti dengan susu.  Masa nak tunggu diorang, wa disogokka…

#57

Image
Assalamualaikum

*click on the photo* Ph by me

Ada suatu ketika tu, kawan aku down gila pasal result test dia.
Aku sebagai kawan, menyedari hakikat supaya hidup ni mestilah saling bantu-membantu bagai aur dengan tebing (trimas kepada pendidikan sivik dan kewarganegaraan) berikan kata-kata semangat supaya 'she can make us laugh like back then'.
Lagi2 kitorang ni tinggal kat hostel, jauh dari mak bapak. Maka sokongan dari orang sekeliling itu sangat perlu mueheheheheh.

"Kau ni positif sangat ah"

"Hm?" *kening aku terjongket macam Ziana Zain*

Untuk tempoh 2 tahun ni sejak lepas SPM, memang tempoh aku rasa sangat mencabar.
Tercabar, mencabar dan dicabar.
Dari situ aku kenal kehidupan. The real life is. Sebab kat sekolah dulu main balun je, most of the time imma person just go into the flow. :)
Allah choose me instead of my friends to went through all the yeah, 'drama'.
Dia kurniakan aku benda yang aku langsung tak expect.
Bila aku cuba tolak, Dia suruh aku…

Aku dan #PRU13

Image
Assalamualaikum.

Secara umumnya, aku dah cuti setelah sebulan lebih tak balik rumah. Rindu gila kat blog ni walaupun rasa macam malas gila nak hapdate.
Mengunyah kerepek yang dibeli di Kerepek House sambil mengupdate blog merupakan nikmat yang sangat infiniti.
Ditambah pula dapat melempiaskan nafsu bershopping atas talian mahupun luar talian. Dapat jumpa kawan-kawan sekolah.
Cover balik tengok drama korea dan Running Man terutamanya.
Nafsu makan makin menjadi-jadi kerana air tangan emak, bukan air tangan makcik kafe kolej.
Sila contohi aku. Hahahaha

Ok first of all I would like to congrats to our National Front aka Barisan Nasional for their victory, homai they wrested back Kedah woihh! Ceq dah agak depa mesti menang lah walaupun roket banyak conquer kot. Sudah terang lagi bersuluh permainan diorang.  Kalau Meleis undi diorang ceq tak tau nak habaq camna.

Secara personal, gua tak terlibat dengan parti adil, roket, bulan mahupun dacing secara langsung atau tidak langsung.
I'm still…