06 February 2013

A Friend of Mine

Assalamualaikum.
Featured in someone's blog. Puhahahahahha!~
Click here to read it by yourself

Sebenarnya, aku teragak-agak nak tulis benda ni. What else i can say, ermm I was fooling around actually haha. However, it's me the one who came out with the idea and that person keep bragging about it so I have no choice HAHA. Lemme introduce you, on of my close friend in KMS, aka classmates and an ex-class rep, Mr. Aizat Mazlan! *applause*


Alkisah tentang hamba Allah yang satu ini, kitorang kenal masa MPPB tahun lepas. Dia ni bolehlah,  kalau dari segi kecomelan itewww. Most of my classmates pun kata dia ni confirm jadi hotstuff  KMS kalau dia slim siap dengan pakej mutu, bergaya, keunggulan, whatever etc muehehehe

Tapi dia ni memang annoying bak hang ah mula mula tu. Speaking tahap cucu Queen Elizabeth. Plus he claimed himself as a person who thinking out of the box. Pffttttt muntah pelangi woi lagilah aku menyampah kan.

His utmost passion which I could see from him are gadgets and photography. Well, at last I found someone who has same interest with me in KMS and this is sweeeeet! Kitorang berdua boleh dikatakan 'gila' dengan dua benda ni dan selalunya kitorang akan share memacam lah, technology thingy and so on. Basically, during Computer Science practical he always show me his videos, photos and blogs. I was impressed with his effort which qualified enough to be a professional photographer. One thing I couldn't avoid is he always interrupted me when I was away from the assignment and busy sneaking on the Net. His usual approach would be like this "Suka sangat baca blog orang".
Eh biarlah :P

Satu perkara yang aku perasan pasal dia, Aizat ni lebih suka jadi diri dia sendiri. Dia tak suka buat benda yang orang lain dah buat cuz it's too mainstream. While people using Nikon dan Canon as their main gear, he use Sony A55 as his best friend. People nowadays impressed with iPhone, but he still stick with a sleek and stylish Nokia Lumia 800. He just likes being different than others.
Walaupun begiteww, aku tahu Aizat ni Apple fan juga sebenarnya. Kan Aizat? Bhahahahaha.

Aizat pun adalah juga mengaku dia banyak dah berubah sejak masuk KMS. Berubah dari segi macam mana tu biarlah aku dan kawan2 kelas lain je yang tahu. I guess he's pampered one, or the apple of his parents eyes. Just don't deny it k, Aizat? He's quite rich (should I mention this HAHAHA), banyak lens camera, kalau dengan Dila dah macam kakak dengan adik aku tengok, tak minat Kpop, geng kelab fotografi, makan banyak, ayam goreng Orion kegemaran beliau hah apa lagi eh.

Aku ni selalu marah dia. Dia selalu cakap "Pija ni asyik stress je" Eh biarlah. Haha. Dia selalu bahasakan diri dia sebagai saya,awak atau nama dia sendiri. Aku je kasar ya ampun, panggil aku kau. Wa peduli apa, haha. Pernah sekali tu dia terbahasakan diri dia sbg 'aku' sebab aku pernah marah dia masa study group (tapi memang salah dia pun momokak kojo eh) Masa tu dia explode habis kot, merah muka ibarat tanglung cina nampaknya. :3

Dia ni suka buat muka troll habis. If there's any kind of 9GAG Meme Awards, I'd like to nominate him because, he deserve it! Being packaged with excellent and very impressive English, all of us like him cause he is pervert extrovert, and most of the lecturer likes him though. Masa English, memang terasa sangat 'kehilangan' dia dalam kelas tu. Sebab dia dah pindah kelas lain, and as one of his close friend, aku pun terasa jugalah kehilangan beliau. In a nutshell, he was the best class rep, ever.

Moga berbahagia dengan your 'Malee' hehehehe :D Rasanya tu jelah kot pasal Aizat ni hah. Oh anyway, I'm glad to know you! This is from bottom of my heart and I hope you like it.... LOL.

Rasanya takde sape nak marah aku tulis pasal dia hahahahahaha -.-



No comments: