Posts

Showing posts from February, 2013

Sayonara

Image
Berakhirlah cuti pertengahan semester yang aku rasakan agak bosan. But I feel great to be at home! Heheh. Selepas ini, macam2 dugaan akan ku tempuhi bersama rakan-rakan yang lain. Cuak juga nak tunggu result UPS. Entah apa lagi presentation dan assignment menunggu. Diikuti dengan PSPM 2 pula bakal menyusul.

Apa-apa pun, belajar kena ikhlas, in shaa Allah aku boleh buat. I believe with hardwork and determination, anyone deserve a success so don't ever give up! Hidup ni kena fikir positif beb, baru boleh berjaya.  Lagi 2 sem je pija, kejap je semua tu.

Kejap je semua tu.
Kejap je semua tu.
KEJAP JE SEMUA TU.

Haa positif sangat ni sampai banyak kali taip benda yang sama. -_-
As usual, the blog will remain here without any updates, depends on my situation. I'm gonna miss you dear blog. And I miss you too :3


Bye

Obsession or Passion?

Image
Cuti mid sem kali ni memang cuti paling boring. Balik-balik mengadap tuto, ke dapur kejap, Twitter sat, Facebook bosan, Instagram sat, Running Man sat, dan blog pula macam tak ramai yang update. Nak berjimba, elaun belum masuk. Yeah, somehow allowance could be the first world problem act.

Online lah sampai pengsan pun, dah tercampak kat Banting nanti memang haramlah nak merasa benda-benda tu semua.

Do you have any kind of obsession, such as clothes, fashion, shoes, books, albums, drama, One Direction, Twilight, Kpop, celebrities and so on?

Selalunya obses thingy ni pada aku takkan bertahan dengan lama, walaupun hero Korea muehehehe :DD Tapi ini bukan obses, MINAT je. Kalau obses, aku takde lagi lepak kat rumah sambil menaip entri ni. Mungkin sudah berada di Korea barangkali. Aku minat tengok diorang berlakon je, di samping rupa yang sedap mata memandang tu haha.

 Park Yoo Chun.
Song Joong Ki
Boleh kata rupa diorang berdua ni macam inspirasi aku lah untuk future ehem nanti. Wah wah wah…

A Friend of Mine

Image
Assalamualaikum.
Featured in someone's blog. Puhahahahahha!~ Click here to read it by yourself
Sebenarnya, aku teragak-agak nak tulis benda ni. What else i can say, ermm I was fooling around actually haha. However, it's me the one who came out with the idea and that person keep bragging about it so I have no choice HAHA. Lemme introduce you, on of my close friend in KMS, aka classmates and an ex-class rep, Mr. Aizat Mazlan! *applause*


Alkisah tentang hamba Allah yang satu ini, kitorang kenal masa MPPB tahun lepas. Dia ni bolehlah,  kalau dari segi kecomelan itewww. Most of my classmates pun kata dia ni confirm jadi hotstuff  KMS kalau dia slim siap dengan pakej mutu, bergaya, keunggulan, whatever etc muehehehe

Tapi dia ni memang annoying bak hang ah mula mula tu. Speaking tahap cucu Queen Elizabeth. Plus he claimed himself as a person who thinking out of the box. Pffttttt muntah pelangi woi lagilah aku menyampah kan.

His utmost passion which I could see from him are gadgets a…

The last teen year

Image
As-Saff-ians. Nasyid MPI sehari sebelum birthday :)
Time flies, I’ve been turning super sweet nineteen on 9th January. As I wasn’t able to have a very splendid birthday where there’s a cake in front me and everyone’s waiting me to blow the candle, alhamdulillah, Allah still let me breathing with no limit.

I realized that a birthday cake, party and so on is not a prerequisite to celebrate my birthday. Selalunya ayah akan baca doa selamat. And basically ibu will make something special to ‘celebrate’ the day that usually will be my favourite dishes, only with my family. Aku lebih suka macam tu.

Selama 19 tahun ni, macam-macam perkara aku dah lalui. Life has ups and downs right? I met awesome friends, teachers and people from various background and could be from everywhere even though I’m not that extrovert actually haha.


So, I’m still in the state of improving myself to become a better Muslimah.
I want to get excel in all areas of life, in professional and personal to be spec…

I'M STILL ALIVE!!!

Assalamualaikum.

November was the last post? Haha.

Selamat tinggal Banting untuk 12 hari. SAHAJA.
Here I am, away from college life for the time being. Lepas mengharungi kesibukan menghadapi ujian pertengahan semester 2, maka inilah peluang terbaik untuk diberikan kepada mata dan anak tekak. You got what I mean? :D

Currently I'm being active with some of the club organized by the student itself, which is contributed to my co-curriculum marks such as Photography Club, As-Saff,  Kelab Pengacaraan and Japan Club.
Surprisingly, my co-curriculum for this sem is Sepak Takraw. What the heck mayynnn?? Can't you imagine how a girl like me playing sepak takraw with confident for the first time in my life??!
Ah dunia menjadi gelap, konpem aku ponteng koko ah camni ceh macam berani je kennnssss -.- Tapi kan, best jugak tau. Yelah time koko jelah nak release tension pun. Jangan terkejut ah bila aku dah pandai lipat nanti wehehehe *tiup tudung*

Result PSPM 1, walaupun tak empat rata tapi a…