16 November 2012

Morib dan Bukit Jugra


Assalamualaikum

Family aku jarang datang kolej semata-mata nak melawat aku. Ayah datang lepas tu bawa aku terus balik ke rumah. Walaupun ayah dan ibu ada juga beritahu datang nak melawat aku, tapi aku tak bagi. Bunyi macam kejam tapi aku tak nak too much depends on my parents. Lebih baik ayah datang terus angkut aku balik rumah dari datang melawat kejap je. Memang lah Banting dengan Kajang tu dekat, tapi, aku tak nak susahkan ibu dan ayah. Because I have to stay independent.
Konon nak stay strong bagai lah kan, sebulan lebih aku tak balik sebab nak prepare untuk exam lepas tu meroyan nak makan masakan ibu konon hahahaha. Then, one day, I called Ibu. On that weekend, my family came up with a bright smile and took me away from KMS for a while.




Kitorang pergi berkelah dekat Pantai Morib.

DSC_0187
Makan tengahari. Jumpa family Syiqin kejap dekat sini, diorang nak balik dah.
DSC_0186
“Nak Air bu, nak airrrrrr”
DSC_0201
Aku suka usik dia. Sekian terima kasih.

DSC_0208

page4
Muka cuak nampak monyet tehehehehe

DSC_0214
Ini Puan Hazimah, beliau lebih kurus dari tuan punya blog ini. Harap maklum
DSC_0218
DSC_0222
Lepas dah habis makan lepak kejap, Ibu ajak pergi 'meneroka’ dekat Jugra. Kolej aku dekat kawasan Jugra. Kalau korang nak tahu, banyak tempat bersejarah dekat Jugra. Selama ni selalunya hantar aku terus balik rumah, tak pernah nak pergi tengok apakebendo eh yang ado kat Jugra tu. Sampai satu tempat tu, terjumpa pula ni.
page5
OMG IT’S PARAGLIDING! Aku teringin gila nak naik benda alah ni dan tak pernah pun tahu Jugra ada menatang ni woi. See, what-a-noob-girl-i-am :3
DSC_0234
DSC_0235
Rumah Api Bukit Jugra. Untuk pengetahuan korang, Bukit Jugra juga adalah tempat mencerap anak bulan. View dekat atas ni sangat cantik. You can see a very breathtaking view plus windy evening.
page6
page7

Tempat ni memang best untuk paragliders. Aku tak berpeluang pun nak cuba. Bcos equipment are self provided. Ada pakej2 tertentu, korang kena belajar theory, ground handling dan memacam lagi la. Any inquiry please ask Mr. Google for further information :D
DSC_0296
Itu muara Sungai Langat, hujung sana tu dah Selat Melaka :O
DSC_0255
Itu kolej saya. Memang patut lah panas kemain lagi.
DSC_0257
anigif

DSC_0309



DSC_0327


Kthanksbye! :D

No comments: