Broga Hill


Assalamualaikum
Cerita ini 2 bulan lepas. Mungkin sebab ni first time aku keluar dengan ahli kelab fotografi yang lain dan aku tak pernah pergi sana sebelum ni padahal balik kampung lalu je situ, maka aku perlu catat sebahagian daripada memoriku ini.

Semangat Broga Hill punya pasal, den sanggup bangun pukul 3 pagi sebab bas bertolak pukul 4 pagi. Serius, aku dah lama tak pergi hiking. Ceh konon nak jadi orang terawal la jejak tangga bas, sudahnya lambat juga. Mula-mula tunggu Irdina, redah hujan pepagi buto tu, sejuk menusuk ke sum sum tulang. Hujan lebat sangat pagi tu jadi kitorang terpaksa lalu bangunan bilik tutorial sebab nak berteduh punya pasal, tiba-tiba terdengar ada orang menjerit “YANG DEKAT BILIK TUTO TU CEPAT SIKIT!!” Perghhh siapa mamat memekak pagi-pagi tu? (ceh padahal kitorang kenal kot) Kasihanilah kami, hujan lebat kot. 

Naik je tangga bas, bertembung dengan Aizat pula. Dia sampai awal, patah balik sebab tertinggal memori card. Ni lagi lah, memang cari nahas. Hahaha sorry Aizat. :p

Lepas solat subuh dekat Semenyih, kitorang sampai sana lebih kurang 6.30 pagi. Masa tu pun dah ramai orang. Without warming up, we started our journey. Dalam kegelapan bertemankan lampu suluh, nasib baik laluan tak curam sangat dan licin sikit sebab baru lepas hujan. Perjalanan mengambil masa lebih kurang satu jam la. Tak tahu la kalau ada yang lagi cepat dari aku kan haha. Tapi masa nak sampai puncak tu aku rasa macam naik wall climbing dah ni, tapi tak boleh lawan Gunung Datuk lah HAHA. Kira okaylah kalau nak dibandingkan dengan bukit dan gunung yang telah ditakluk selama aku berpengakap dulu. Apasal ayat aku kedengaran sangat bongkak dan berlagak ni?

“Ehh Pija ni cepat sangatlah,”
“Kita dulu pengakap, so macam dah biasalah nak cari tempat berpaut semua. Dah lama tak hiking kot,”
Oh yeah, I miss scouting. I miss camping with my high school friends. :’)
DSC_0006

DSC_0026

DSC_0046
DSC_0036
 Mamat dua orang ni siap sandang mini speaker lagi, connect to iPhone semata-mata nak menyanyi lagu Oppa Gangnam Style. Masa tengah menari atas batu tu, tetiba mini speaker dengan phone jatuh ke belakang. Nasib baik tak masuk gaung. :P
DSC_0018

DSC_0024page2
So here, YEAY! We’re on top of the world!!~ *menangis  keriangan*
DSC_0043
Meet my classmates, Aizat, Irdina, Me and Ummi
DSC_0061
See the crowd there? Dekat sana tu macam 1st floor la. I don’t know what is the suitable word to explain but Broga Hill ni ada 3 tingkat hahahaha.  So we can see the picturesque view from different place.

page
DSC_0045
DSC_0057
DSC_0063

DSC_0066

DSC_0072

Foggy Broga Hill. Weeeeee~
DSC_0080

Bila kabus pun start menghalang penglihatan kami, jadi kami pun beransur turun walaupun hati ini memberontak tak nak turun (tak nak balik KMS sebenarnya HAHAHA) Wey Broga Hill tu dah dekat gila kot dengan rumah aku. Anytime aku boleh suruh mak aku drop by culik aku dari situ muehehehe. And yeah, it was totally a blast and awesome experience for me and my fellow friends! So guys, lets rock on photography club, shall we? :B


Comments

rasanya mcm ok jugak kalau kita buat reunion kelab fotografi kt situ. wakaka

Popular posts from this blog

Backpacking in Penang 2016 | #4CrackheadsInPenang Day 1

Backpacking in Penang 2016 | #4CrackheadsInPenang Day 2

Backpacking in Penang 2016 | #4CrackheadsInPenang Day 3