Posts

Showing posts from November, 2012

#50

Image
Assalamualaikum
The most beautiful people are the ones that went through tough situations, but still manage to keep a smile on their face.#patience via Islamic Thought
Ohhhh how I wish to be that kind of person. Fight-o Pija! ph by Aizat, editing by me
When I was heading back to college, I'll listen more and more songs that could bring my spirit up to get a better life there. Haha. You should try it when you're homesick.
Well, I'm back to student's life. 
The blog posts will remain here, you will read the same thing over and over again.
IDK WHEN I WILL COME BACK
Goodbye. Annyeong.
Semester 2, welcome to my life.

Behind the bright smile,

Image
Assalamualaikum.
Cuti lagi beberapa hari je bakal melabuhkan tirai. Eh macam terlalu awal je aku post pasal sem break dah nak habis haha. Dekat rumah boleh makan macam-macam, terbongkang sesuka hati, tengok tv dan yang penting berapa hari entah aku tidur pukul 1 lebih semata-mata tengok drama Korea dan Running Man! It's a must variety show I need to watch. :D

3 minggu kot aku cuti, rasa memang heaven habis lah. Aku pelajar matriks Program Dua Tahun (PDT), MUET aku Sem 3 nanti sebab itu lah boleh balik awal sikit dari budak2 PST. So,adik2 lepasan SPM 2012 ni, kalau berhasrat nak masuk Kolej Matrikulasi Selangor maka aku jadi senior korang tahun depan hehe. Sila undi akak untuk JPP tahun depan. *tangan ke dada mata ke atas*


Bakal-bakal senior korang kay hehehehe Photo credit to Aizat
Sebenarnya, aku pernah juga terfikir untuk keluar matriks. Sambung buat diploma walaupun 3 tahun, takpun buat STPM walaupun pakai baju sekolah? Entah, sebab aku rasa macam takde beza je kalau aku masuk …

Cerita cuti saya

Image
Ah lantaklah tajuk entri sama dengan Fatin Liyana pun haha. My sem break was filled with these kind of program. Hoyeah!
Running Man


If you ask me what kind of variety show I'd like to watch other than Wipeout, I'll say it's Running Man! Haha. Jong Kook sparta tetap di hati. Cehh HAHA. Aku bengang gila dengan Sukjin. Tak tahu la dia memang sengal ubi atau buat2 sebab kesengalan dia tu sangat melampau selain Kwangsoo -,-
Aku nak Joong Ki yang comel ni masuk balik RM pleaseeeeeee~ Currently I'm following his latest drama, which is The Innocent Man, as Kang Maru. Ibu pun cakap dia comel HAHA.
Aku rasa Song Joong Ki dah bawa watak dia dengan cemerlang. Ekspresi muka dia kalau kau tengok kan.......cair mak.
To The Beautiful You Saya peminat drama asal cerita ini, Hana Kimi. First time tengok, rindu gila nak tengok karakter Sano Izumi, Ashiya Mizuki dan Nakatsu. OST cerita ni semua best-best wa cakap lu :D
 Paling aku suka, Tae Yeon SNSD - Closer.
Versi Korea lagi romantik ber…

#47

Image
Why I should be depressed when my current situation is really against it, or I’m just being gloomy on purpose?
Urgh, I guess I was too indulged by Korean drama. True story. 

Morib dan Bukit Jugra

Image
Assalamualaikum
Family aku jarang datang kolej semata-mata nak melawat aku. Ayah datang lepas tu bawa aku terus balik ke rumah. Walaupun ayah dan ibu ada juga beritahu datang nak melawat aku, tapi aku tak bagi. Bunyi macam kejam tapi aku tak nak too much depends on my parents. Lebih baik ayah datang terus angkut aku balik rumah dari datang melawat kejap je. Memang lah Banting dengan Kajang tu dekat, tapi, aku tak nak susahkan ibu dan ayah. Because I have to stay independent. Konon nak stay strong bagai lah kan, sebulan lebih aku tak balik sebab nak prepare untuk exam lepas tu meroyan nak makan masakan ibu konon hahahaha. Then, one day, I called Ibu. On that weekend, my family came up with a bright smile and took me away from KMS for a while.

#1 Me and KMS

Image
Assalamualaikum.

Aku sangat lah jarang dan teramat malas untuk keluar berjogging waktu petang. Or just take a stroll around college. Kerja memang berlambak dan tak ada masa. Petang2 tidur membongkang sangat nikmat ok?HAHA. Bila dah rasa lifeless sangat, main basikal, jalan-jalan usha budak-budak main untuk KAKOM tak pun tengok orang jamming. Itu pun baru dua kali. Camera pula memang aku tak bawa ke kolej. Tapi sebab aku tak balik rumah lepas balik dari Broga dan sebelum cuti hari Malaysia, maka aku gunakan peluang yang ada untuk snap la apa yang ada kat kolej tu. Sangat tak best ok kalau tak ada langsung gambar dekat kolej kesayangan. :3
Surau As-Saff. Besar kan?
“Korang, jom main tenis?”
PARAMOTOR! Next post aku cerita k.
Afaa adalah rakan tutor saya dan juga INSPIRIT! Fighting! Kebetulan dia baru habis wushu, so dia pun join kitorang berjalan-jalan menghirup udara petang KMS :D
Ekin semangat apa entah. Ummi, Diyana dan Afaa Farahin, our KMS representative for KAKOM in women volleyba…

Broga Hill

Image
Assalamualaikum Cerita ini 2 bulan lepas. Mungkin sebab ni first time aku keluar dengan ahli kelab fotografi yang lain dan aku tak pernah pergi sana sebelum ni padahal balik kampung lalu je situ, maka aku perlu catat sebahagian daripada memoriku ini.
Semangat Broga Hill punya pasal, den sanggup bangun pukul 3 pagi sebab bas bertolak pukul 4 pagi. Serius, aku dah lama tak pergi hiking. Ceh konon nak jadi orang terawal la jejak tangga bas, sudahnya lambat juga. Mula-mula tunggu Irdina, redah hujan pepagi buto tu, sejuk menusuk ke sum sum tulang. Hujan lebat sangat pagi tu jadi kitorang terpaksa lalu bangunan bilik tutorial sebab nak berteduh punya pasal, tiba-tiba terdengar ada orang menjerit “YANG DEKAT BILIK TUTO TU CEPAT SIKIT!!” Perghhh siapa mamat memekak pagi-pagi tu? (ceh padahal kitorang kenal kot) Kasihanilah kami, hujan lebat kot. 
Naik je tangga bas, bertembung dengan Aizat pula. Dia sampai awal, patah balik sebab tertinggal memori card. Ni lagi lah, memang cari nahas. Hahah…

The Comeback,

Image
Assalamualaikum
 Broga Hill, 22 September 2012

Miss me much? Haha. I'm back with a lot of crap and creepy things need to spill out here. My excited-ness can be similar with the electron when they gets on excited state. CAN'T YOU IMAGINE THAT? Hiperbola sangat kan? Aku tahu tu.
Just finished my final exam thus Semester 1 is officially over. Jadi, tiba lah masanya untuk aku bertukar daripada menjadi zombi Kathong kepada manusia yang sihat walafiat di samping keluarga tersayang :') Walaupun nama Kathong tu bunyinya macam sempadan Siam sana, sebenarnya Kolej Matrikulasi Selangor dekat Kathong, Banting je yerh.  Mudah mudahan cuti tak sampai sebulan ni dimanfaatkan sebaik baiknya.  Ah, nasiblah jadi pelajar matrik.
Oh ya, sekarang aku dalam misi Korean Drama Marathon, bermula dengan drama To The Beautiful You. Tengok, siap ada misi lagi tau, jangan memain. Hana Kimi versi Korea bhai. Erghmergedd I miss Hana Kimi so much! Cuz Hana Kimi is the first and the best Japanese drama I…