Sentap Mak Jemah


Dear diary,

Wa sentap gila hari ni. Sila bayangkan. Wa rasa kalau wa ada kekuatan luar biasa masa tu, boleh tunggang terbalik komputer dan cash box. Melayang-layang duit berterbangan di udara.  Wa boleh jadi Hulk, tapi muka sedikit cerah kemerahan-merahan, bukan hijau.

Kita ada akal. Allah bagi akal untuk kita gunakannya sebaik-baik mungkin supaya kita dapat membuat keputusan yang pasti dan bukan bertindak dengan melulu. Bukan berfikir dengan kepala lutut hang. Bayangkan kalau aku tak control perasaan membuak-buak yang menyesakkan dada tadi, sebab aku tengah menahan malu, sentap, marah, terkejut, macam-macam aku boleh buat kot? Don't ever challenge me k? :P Aku mampu buat semua tu. Tapi aku tak buat, sebab sekurang-kurangnya aku jaga maruah aku. Aku hormat kau sebagai senior, orang kurang upaya lagi dewasa dari aku.

But today, I REALLY lost my respect to you. Annoying sangat tahu tak? Tengkingan maut hang betul2 menyentap jiwa ini. Tsk tsk tsk. Aku tak suka nak balas balik ke apa, membazir je tenaga menengking dan memaki hamun tu. Hang bukannya dengar. Ada hikmahnya Allah tarik salah satu nikmat dari hang. Because He doesn't want you to get hurt when people were saying the bad things about you. Be grateful, at least you won't hurt bcos of it kak oi :)

Sorry, wa memang bengang gila hari ni. Wa TAK BERNIAT nak jatuhkan sesiapa, malah jauh sekali nak aibkan orang masuk cerita dekat blog wa, cuma sekurang-kurangnya wa nak benda ni jadi pengajaran dekat kita semua. Behave yourself in decorous manner. Control your anger and have some respect of each other, the world will be better mannn. Sabar itu sebahagian dari iman beb. Kukuh imannya, kukuhlah kesabarannya, atau sebaliknya. :)

Did I hit anyone's nerve?

Nah, untuk anda.

Sincerely,
Meeeee

Comments

Popular posts from this blog

Backpacking in Penang 2016 | #4CrackheadsInPenang Day 1

Backpacking in Penang 2016 | #4CrackheadsInPenang Day 2

Backpacking in Penang 2016 | #4CrackheadsInPenang Day 3