24 May 2012

Glad you came

Assalamualaikum.

Maybe this is the longest entry I had ever made. Here I am, posting something valuable enough for me to recall back someday. Celebrating Umi, Ejil and Shia's birthday was totally a blast!!!!! Over pulak aku haha. Sebenarnya, birthday Umi lambat lagi, 30 Mei. Tetapi disebabkan ramai nak register U dan matriks beberapa hari sebelum birthday dia, maka dipercepatkan supaya dapat celebrate sama-sama. Coincidentally, Ejil the birthday boy and Shia's birthday is on 25th May so Umi invited them to join along with us as well.


Shia, I know this petite girl her since Form 2 but I never approach her before, kenal-kenal macam tu jelah. Masa Form 5, dia join pengawas, then baru kenal dia. Oh yeah, salute with her driving performance, I've been once before.
Well guys, Happy Birthday. May your life blossoms into many of your most cherished desires comes true.
Dah tua dah :p

Form left to right, Kecik, Umi, Me and Syaza

Kecik - Kenal masa Form 1. Si Pengakap Raja ni bestfriend terawal masa tengah tak ada kawan dekat Saas. 2 tahun dia jadi my desk mate yang boleh tahan gila-gila dia dan sangat rapat. Masa mula-mula kenal dulu soalan paling tak boleh lupa, "Eh kau ada boyfriend tak?" --' LULZ. Macam awkward sikit lah sebab kita baru kenal tetiba tanya pasal boipreng. Tu soalan personal tau, nak je jawab no comment tapi masa tu aku pun tengah bosan maka aku layan jelah budak kecik ni haha :3

Umi - Kenal masa Form 1 juga. Rapat sejak mengaktifkan diri dalam pengawas dan join camping Pengakap (padahal dia classmate aku kot haha) Form 4 dan 5 dia desk mate aku. Suka berangan Safiq Rahim tak pun Safee Sali jadi suami dia suatu hari nanti. Suka layan lagu jiwang karatz nasib baik tak berjangkit dengan aku kalau tak.... KPOP lah kau. :D

Syaza - Start rapat masa Form 2, dia classmate aku. Dulu ramai pengawas cakap dia ni kerek sikit.  Lepas tu dia pun join aku dan Kecik lepak sesama, dia cakap camni dekat kitorang "Aku ingatkan korang ni macam sombong oh". Pulak dah... Hahahaha.

Waiting for pizza while listening to Kecik with her ukulele.
 Over kot budak ni. Dia lapar sebab tak sarapan dekat rumah haha.*padan muka bangun lewat

From left,
Pika - She's my very best friend since we're in kindergarten :O. About 12 years, perhaps. Oh dia ni sangatlah kelam kabut, suka buat muka-jelir-lidah-mata-juling dia tu. Ingat lagi masa sekolah rendah dia suka ikat rambut pakai getah ada patung itik quack2. Ibunya selaku hair stylist suka letak klip warna warni dekat kepala dia sampai pengetua pernah tegur "Ni nak pergi sekolah ke nak beraya ni?" Muahahaha. Lagu paling tak tahan aku teringat2 sampai sekarang dia nyanyi masa pertandingan karaoke dulu lagu Siti Nurhaliza - Bukan Cinta Biasa. Suara dia, bagai halilintar membelah bumi. Very talkactive, that's why Mr. D attracted to her kot? HAHAHA. Pergi sekolah sama-sama (kami berjiran), pernah satu kelas dengan dia masa form 3. Oh ya, dia pengawas juga. First time being separated, gonna miss you a lot,dear.

Diba - Sebenarnya, nama Adibah Kassim ni aku selalu dengar masa sekolah agama dulu. I never get the chance to know her personally before. Bukan sebab dia kena denda kerana kesalahan disiplin ke apa haha. Just bcos she has a great achievement in academics. Dulu pernah satu kelas dengan dia tapi tak pernah kenal dia. I never approach her. One fine day, our friendship blooms when she befriend with Pika. Dia minat gila dekat FTIsland. Aku start rapat dengan dia masa Form 5 bila dia join pengawas.

Aida - Ok, minah ni kan first time wa kenal dia dulu memang hangin la. Dia classmate gua time Form 1, 4 dan 5. Gua tanya dia "Eh nama sapa ye? *sambil senyum mesra sehabis baik
"AIDA AMEERA!!~" 
Bergegar jantung mak noks. Muka kerek habis lepas tu blah pergi memekak dekat kawan dia. Terkebil-kebil mata gua, menyesal rasanya bertanya sedemikian. Lepas tu macam mana entah boleh rapat (mungkin dia join pengawas time Form 2 kot) sehinggalah beliau memegang title best friend gua sampai sekarang.

The boys and girls

Akmal @ Aboy - Masa form 1-3 aku langsung tak sedar kewujudan dia dekat sekolah HAHA. Ok kejam. Start kenal masa form 4 sebab classmate aku. Pandai maths sebab anak cikgu maths dekat sekolah. Sama matriks dengan aku nanti, bolehlah berfixie bersama-sama nanti. LULZ.

Danial - Mamat ni classmate aku masa sekolah rendah tapi tak rapat sangat. Dia ni nakal gila, kerja sekolah lagi-lagi karangan bm selalu tak siap. Mungkin ramai tak percaya dia pengawas masa sekolah rendah dulu, tapi itulah hakikat. He was my classmate on Form 4 and 5, again. Siapa sangka budak yang aku tak rapat dulu menjadi geng lepak sesama? Eh Driver kot? Muahahaha. Thanks sebab bawa kitorang jalan2.

Ejil - This guy, well known as Zayn Adha on Facebook and Twitter (sumpah bajet retis) is my very close cousin. Masa kecil-kecil dulu, kitorang pernah korbankan anak ayam dan tanam dekat bawah rumah wan (nenek). Kerja paling kejam pernah kitorang buat. We used to play Explorace (ejil kalau kau baca ni kau ingat lagi tak HAHA), searching some clues in the entire house. Macam apa je --". He's my classmate too. Best dapat sepupu satu sekolah? Haha okaylah, dia pun memang gila-gila kentang macam aku. Bila dapat tahu dia dapat satu matriks dengan aku, program yang sama pula, AHHHH KENAPA KAU LAGI? Haha. Well, at least he can take care of me. Or else, I'm going to take care of him. T_T

Lepak dekat bowling minum Cool Blog dah jadi satu kemestian.

Fara - I know this girl since in Form 1. She's my classmate too. Kalau ada award pejalan kaki pantas di sekolah dulu, aku memang berhasrat nak calonkan nama dia. Dia jalan laju sampai aku pun terikut-ikut. Dia pun pengawas juga. Senang cerita bestfriend aku ni semua pengawas sebab suka buat benda sama-sama masa sekolah dulu haha.


Ini muka lapar. Bukan muka tak puas hati.

Kecik Manshahar and Syed Syahz. Both of them are my partners in Mek Jah and the Gang. Nantikan single terbaru kami, Terukir di Matahari akan datang di YouTube. Support retis Malaysia okeh? Nantikan kemunculan kami \'O'/
I was given a chance to learn playing A- and G chords on Kecik's ukulele. Anyway its a great feeling though bcos I feel myself like Yuna terukir dibintang tak mungkin hilang cintaku padamu lalalala~
 
<3
Zaman sekolah menengah dah berakhir, sekarang kita melangkah ke alam yang baru. Sekejap saja rasanya. Serius, aku rasa nak stay je dekat zaman sekolah menengah, tapi siapalah kita untuk berbuat demikian? Siapalah kita??? *lap air mata*

Terserempak dengan cikgu ex-skjs1, Pn. Noraidah dan anaknya, merangkap best friend masa sekolah rendah dulu, Nadzrin. Lepas rindu. Hai Nadzrin kau dah tinggi! HAHA



5 years of knowing each other aren’t enough for me. 5 years we have been through many obstacles in school life together. 5 years of being best friend is just ended here - NO, I WON’T (!)

How dare you said like that. :|

We are just grow up :) I am glad to know each of you individually! Sangat bersyukur dapat kawan macam korang (mahupun yang tiada dalam gambar di atas - yang mengenali saya di sekolah juga) Terima kasih atas segalanya. Jazakillahu khairan katira! Walau korang dekat mana sekali pun, jangan lupakan aku tau. Aku susah nak dilupakan sebenarnya haha. I bet you know the obvious answer HAHA :DD Lepas ni semua semangat nak genggam 4 flat dalam tangan, Amin. *genggam tangan letak dekat dada*
All the best ya! Take care, XOXO

Semoga persahabatan ini kekal selamanya. Amin ya Rabb :D


2 comments:

nurul umi nadhirah said...

Pija kau bwt aku nangis. Tsk tsk :'(

Fizah Mohd Ali said...

dah jangan nangis2 lagi dah :')