Posts

Showing posts from May, 2012

Sayonara

Image
Waiting for mamak the ice-cream seller, he used to come at my grandma's neighborhood. Of course I want to buy the ice-cream lahh :P *haha tetiba, orang tak fikir apa pun lulz*
Kurang dari 24 jam lagi, aku akan melangkah ke satu fasa lain dalam hidup aku. Barangkali susah untuk aku lupakan kenangan dengan kawan-kawan yang sedia menemani diri ini tatkala aku jatuh dan kembali berdiri. Ah cukup novel tak ayat aku? Pffttt
Antara keterpaksaan dan kerelaan. Sukar nak gambarkan situasi aku sekarang. Maklumlah pertama kali duduk hostel. Pergi camping paling lama 4 hari je. Ceh! The feeling of anxiety, sad, excited, happy, just blends and become an unknown mixture. Somehow I hate it. I just feel bad of myself *facepalm*
Maybe its hard to let it go, but yeah, everything happens for a reason, right? <--Dah kenapa statement ni macam orang baru putus cinta LOL.
Say Hello to KOLEJ MATRIKULASI SELANGOR, Banting. 
There is it, I'm going to chase my dream. Allah dah bagi peluang dekat aku. …

Glad you came

Image
Assalamualaikum.
Maybe this is the longest entry I had ever made. Here I am, posting something valuable enough for me to recall back someday. Celebrating Umi, Ejil and Shia's birthday was totally a blast!!!!! Over pulak aku haha. Sebenarnya, birthday Umi lambat lagi, 30 Mei. Tetapi disebabkan ramai nak register U dan matriks beberapa hari sebelum birthday dia, maka dipercepatkan supaya dapat celebrate sama-sama. Coincidentally, Ejil the birthday boy and Shia's birthday is on 25th May so Umi invited them to join along with us as well.

Shia, I know this petite girl her since Form 2 but I never approach her before, kenal-kenal macam tu jelah. Masa Form 5, dia join pengawas, then baru kenal dia. Oh yeah, salute with her driving performance, I've been once before. Well guys, Happy Birthday. May your life blossoms into many of your most cherished desires comes true. Dah tua dah :p
Form left to right, Kecik, Umi, Me and Syaza
Kecik - Kenal masa Form 1. Si Pengakap Raja ni bestfrie…

The next destination,

Image
Assalmualaikum.
Looks like I'm updating my blog more frequently. Haha. I am very sure you guys are preparing for upu, matriculation and etc intake at the end of May and this June.  Sebenarnya, mood aku dalam persimpangan dilema. Ya, masih lagi dalam persimpangan yang entahlah. Idk I make the wise decision, or vice versa. Walaupun masa nak bayar yuran dekat BSN hari tu, aku macam, err betul ke apa yang aku buat ni? T_T
People told me this and that, the pros' and cons if I took this and that. Let it be as unknown, I don't want my blog become a debate competition with a title : UPU, Matriculation, Dip, STPM, which one is better? Pfft. Everyone has their own opinion, mannn -,- Urgh, sumpah. Pening. I hate making choice. I hate this feeling to the max. I should know where I am, what I supposed to do on this phase (itu pentingnya cita-cita) Baca satu-satu blog ada yang buat semangat aku down sikit. Ada yang buat semangat naik tinggi menggunung. I'm still in doubt, 50-50. Cr…

Note to myself

Image
"Later, I was happy to see your fingers and toes grow every day. When I was tired, I went over to you and opened your fingers. Touched your toes. When I did that, I felt energised. When I first put shoes on you, I was really excited. When you toddled over to me, I laughed so much; even if someone had spilled out a heap of gold and silver and jewels in front of me, I wouldn't have laughed like that. And how do you think I felt when I sent you to school? When I pinned your name tag and a handkerchief on you chest, I felt so grown up. How can I compare the happiness I got watching your legs get thicker with anything else? Everyday, I sang, grow and grow, my baby. And then, one day, you were bigger than me.' - Please Look After Mother, Shin Sook Kyung.
Tears were rolling down my cheeks while reading this novel. Still remember she came to my kindergarten to send a Maggi lunch box during my recess (because I want to). Ibu and ayah used to buy many storybooks instead of toys for…

Ep. 4 : Saya dan Kerja (final)

Image
#np Maroon 5 ft Wiz Khalifa - Payphone
Teringat dulu masa masuk Czip Lee. Raut wajah yang suci bersinar-sinar (gila hiperbola) nak minta kerja. Jumpa sorang minah ni memang kerek dari paras rupanya, Kak Das ;p. Aku dengan Pika dapat kerja tingkat atas, buku berlambak-lambak, customer ramai gila beli buku masa musim 'back to school'. Met the staffs there, Kak Rani, Kak Vic, Kugan, Ako Jon dan Enal. Lepas tu Pika kena masuk kaunter bawah sebab tak cukup orang. For the first two months of working, I've met awesome workmates, fooling around with them like crayyyzie to the max. However, I still a little bit frightened to my boss, Uncle David. Dia tak garang, cuma aku je yang takut sebab hormat dia je sebenarnya --". Aku cuma bercakap dengan dia kalau ada hal yang berkaitan dengan kerja je. Nak lepak-borak-gurau senda, memang tak ada maknanya. -,- Aku, Bah, Kak Das.- time ni Pika dah cabut masuk Parkson

Masuk bulan 3, aku dan Pika tekad nak berhenti kerja nak cari kerja l…

Sentap Mak Jemah

Image
Dear diary,

Wa sentap gila hari ni. Sila bayangkan. Wa rasa kalau wa ada kekuatan luar biasa masa tu, boleh tunggang terbalik komputer dan cash box. Melayang-layang duit berterbangan di udara.  Wa boleh jadi Hulk, tapi muka sedikit cerah kemerahan-merahan, bukanhijau.

Kita ada akal. Allah bagi akal untuk kita gunakannya sebaik-baik mungkin supaya kita dapat membuat keputusan yang pasti dan bukan bertindak dengan melulu. Bukan berfikir dengan kepala lutut hang. Bayangkan kalau aku tak control perasaan membuak-buak yang menyesakkan dada tadi, sebab aku tengah menahan malu, sentap, marah, terkejut, macam-macam aku boleh buat kot? Don't ever challenge me k? :P Aku mampu buat semua tu. Tapi aku tak buat, sebab sekurang-kurangnya aku jaga maruah aku. Aku hormat kau sebagai senior, orang kurang upaya lagi dewasa dari aku.

But today, I REALLY lost my respect to you. Annoying sangat tahu tak? Tengkingan maut hang betul2 menyentap jiwa ini. Tsk tsk tsk. Aku tak suka nak balas balik ke apa…