05 April 2012

Ep. 3 : Saya dan Kerja

Hai.
Aku malas nak update panjang2 sebab penat. Cehhh
Dah tersengguk2 depan lappy nih -,-
Finally, I returned back to my first job back then, after a month working at Parkson. :3 Act, working at Parkson isn't a tough job at all. I've been with Sembonia. All what I need to do is standing all of time, just follow the P experience, gossiping with my fellow workmates, open the bill, sight seeing with another brands. But, there's a big gap and way much of different with CzipLee.
First day aku sampai sana, semua senyum macam kerang busuk lepas tu gelakkan aku.

"WELCOME TO CZIPLEE"  
Memang kwanghaja betul Kak Usha. Perli aku lettew haha.
I was in charged as cashier. Deal with cash register, scanning, codes, DO, price tags, books and stationary and money opkos.
Shoot!

Mula mula macam kekok jugak tapi tak adalah nervous macam first time aku masuk cashier dulu, menggigil tangan bagai. Nasib baik ada Kak Das dan Pika yang sudi membantu kita. Sila kembang. :P
Kadang2 tu macam kelam kabut sikit sebab tengah scan barang, time tu jugak customer nak tempah name tag. Somehow it can be a bit hectic but we successfully overcome it. :D So from now onwards, aku harap aku dapat buat kerja dengan cemerlang, gemilang dan terbilang. Hiks.

Erm, I met Mr. ID after a month tak jumpa. Cehhh kembang kempis hidung kau jah.So, we're having a great conversation. Nice to meet him, AGAIN.
"Info Didik kan?"
"Ya, awak ingat saya lagi ya?
(Erk, selama ni aku ingat kitorang tegur tanya pasal buku mana dah habis stok)
Tapi dia ingat aku lagi doeeeee *terharu jap*
"Minggu lepas Sara pergi oversea eh?"
"Tak tahulah. Saya baru start kerja dekat sini"

Dia mula buat muka pelik. HAHA. Mesti dia ingat aku pernah kerja sini dulu tapi dekat tingkat atas. Aku tersalah bagi jawapan sebenarnya T_T Haaa lagi satu, dia siap bye2 aku lagi.
Oh come on, sumpah comel. XD

Hmm, aku tak tahu nak cerita apa lagi. Nampak sangat buang masa korang.
Who cares? 
K aku kwanghaja HAHAHAHA.
Bye. ~(-_-~)(~-_-)~

No comments: