Random Awesome


Aku bukan tergolong dalam kalangan orang yang sedang bercinta sekarang. Harap maklum.
Haha motif sangatlah weh. This ain't Melodi lah.
Kau ingat kau retis ke Cik Jah oi? LOL.
Don't ask me why. Setakat berjimba cuci-cuci mata tu, ergh, well, common things for girls and boys, I guess? Biasalah tu kan? Tak payah nak menafikan sangat lah kan? Ok kenapa banyak sangat kan aku pun tak tahu lah kan? --"
Aku pun macam ter-admire dekat sorang chinese guy. *jaws opened* :O

...






...*burung gagak lalu*...







...*bunyi cengkerik*...


"Aku rasa jodoh kau dengan orang cina la pija"- Pika, 2012.

This is.. freaking funny and I don't know what the hell she was talking about. Muahahaha. Ah, jodoh tu semua lambat lagi lah. Den belum bernafsu lagi nak bercinto bagai ni hah. T_T
Whatever it is, its not like what you think. I admired him not because of influence by Korean guy that so jambu-ness (sorry for my manglish XD), korean drama yada yada but he's highly good in manner, unlike some Malaysians are typical rude nowadays. I'm saying this bcos I've experienced it since I get along with the community like working. SERIOUSLY. Once you're in my shoes, you'll experience it. Rasa nak campak campak je barang dekat customer tu balik. Ada yang makan penampar den karang. Betul betul mencabar tahap kesabaran dan keimanan. Phewww.

Next, last post, ada orang macam terasa siap update kat Twitter? Haha.
Siblings dia pun follow aku? Lagilah -,-
I just can't get it. Tak paham apa motif kau sebenarnya, tapi sudahku buang jauh2 kisah kita. Hiks.
Ergh kejap, kau tak rasa kelakar ke bila aku cakap pasal hati dan perasaan padahal aku pun tak bercouple bagai, acano tu? o.O

Beb, for me, it just like... its too early to be hurt. Like I said before, too many things need to be focus. So many things popped out in my mind, to find the answer.Yeah, I need to RE-BUILD my own success. Oh ye, pernah tak aku cerita pasal 'empayar' aku dah musnah sejak beberapa tahun dulu? Tak pernah rasanya, taknak lah aku buka pekung di dada. I make this exclusive confession and it's absolutely true. :/
Tapi, apa-apa pun yang berlaku yang penting kita mesti bersangka baik dengan Allah. Kita yang merancang, tapi Dia yang menentukan segalanya.<-- Ayat ni dah berbuih aku pesan kat diri sendiri, tapi kadang-kadang aku susah nak terima.

Tak semestinya kau jatuh hari ni, esok lusa kau tak boleh bangkit lagi.
Tak semestinya hari ni kau jumpa someone yang kau yakin dia tu jodoh kau, esok lusa entah entah dia cabut lari. 

There's no point for you to cry again and again because of someone. Ya, aku pernah berada dalam situasi macam ni, tapi bila fikir balik, SHOULD I? -___-
Trust me, when you feel everything's complete and stable, kau akan gelak balik bila ingat cerita zaman budak baru nak 'up' dulu dulu. Sebenarnya aku pun dah gelak guling2 bila ingat cerita lama, macam tak sangka pula aku yang mengalaminya haha. Kalau kau masih sedih, maknanya kau masih bergelumang dengan kisah yang tak tahu apa kesudahannya. Apa-apa pun yang pasti, awak belum move on lagi walaupun awak selalu cakap 'life must go on'.

My goals : Studies, carrier and a big success
Aku percaya dan yakin dengan perancangan Allah.
Permudahkanlah urusanku.
Amin.

Comments

Popular posts from this blog

Backpacking in Penang 2016 | #4CrackheadsInPenang Day 1

Backpacking in Penang 2016 | #4CrackheadsInPenang Day 2

Backpacking in Penang 2016 | #4CrackheadsInPenang Day 3