Posts

Showing posts from April, 2012

Family day out

Image
#np Starship - Nicki Minaj
 Ayah, Mohd Ali bin Shaharin.
Kita pergi The Mines dengan family kita hari ni. Whoah, dah lama tak pergi sana dengan family. Ibu kita ajak kita pergi Daiso dekat sana tetiba lepas kita cerita dekat dia pasal Daiso tu. Cousin kita ada pergi Daiso IOI, lepas tu gebang dekat kita barang dekat sana cuma RM5 sahaja dan kebanyakannya made in japan. Sebenarnya, mula-mula kita tak dapat cari Daiso tu (padahal ada je ads dekat keliling kita cuma kita tak perasan je lol ;p) Rupa-rupanya, Daiso tu dekat Level 1, landmark nya Pizza San Fransisco dan Optimo. Tersorok sikit rupanya.
Ergh, enough with kita-kita. Hanya Kecik The Bestfriend sahaja yang layak pegang watak ini haha. :DD
Kedai dia macam stail kedai RM2 dekat Malaysia. Memang bestlah wa cakap lu tempat dia, lagi2 yang made in japan memang aku rasa nak rembat lah kan? Cuma korang kalau pergi sana kena pandai pilihlah, ada je barang made in china sebenarnya :3 Berulang kali juga fikir bila nak beli tu, nak beli pe…

Susah #2

Image
Sekarang ni semua budak lepasan SPM sibuk nak semak tawaran matrikulasi. Oh yeah, aku dapat dekat je, rasanya berulang ke Banting-Kajang hari-hari tak payah duduk hostel boleh tak? Eheh pelangkung kau karang pija.

Kawan-kawan yang agak rapat dengan aku ramai gila dapat KMNS. Ok macam jelly sikit tang ni haha. Tapi takpelah, ada jugak yang kawan2 tapi tak seramai kat KMNS dpt KMS ni, including Ejil, sepupu aku yang boleh dikira rapat jugaklah. Whoahhh kenapa kau sama dengan aku doeeee? T_T Time raya nanti balik kampung sesama tau bhahaha.


Bantulah aku, Ya Allah. Nampak muka tu? Muka nak makan penampar namanya.
Like seriously, 2 years program? Ni mesti sebab addmaths aku dapat c+ haha. Spoil gila doeee --". Aku nak recheck balik, dapat b pun jadi lah tapi aku mampu redha je :') Makan masa pula nak recheck bagai segala. Erm, there are several pros' and cons' to be listed if I click the accept button in order to grab this chance anyway. I still need to wait for another …

Susah

Image
Done with MARA. I'm not put so much expectation on it. Just trying. Saja apply, but I already know I wouldn't deserve for it. Saya bukan straight A's student. Paling koman pun diorang nak B+ untuk program dalam negara. Oversea, at least you need A- beb! Really have to say goodbye tsk tsk. Result jauh seperti yang diharapkan. Eh sumpah gua tengah sedih gila ni. Sedih sebab gua tak dapat realisasikan impian bertahun lamanya. Mungkin ini namanya takdir. *nangis*
When it comes to ambition, I become clueless in all of sudden. Saya nak jadi pensyarah, engineer dan lawyer peewwwit kemain kau jah. Dulu la, kemain lagi nak jadi pensyarah. Sekarang dah aim nak jadi engineer. Tapi aku tak confident cita-cita tu tercapai. Maklumlah, result pun tak seberapa, nak mintak itu ini pun susah. Maka,
"Susah nak jadi apa yang dicita-cita kan ni :/" - Shia's blog, 2012

I wish I would be like this, fooling around to the max, everything seems completely stable. Please turn back the…

Random Awesome

Image
Aku bukan tergolong dalam kalangan orang yang sedang bercinta sekarang. Harap maklum.
Haha motif sangatlah weh. This ain't Melodi lah.
Kau ingat kau retis ke Cik Jah oi? LOL.
Don't ask me why. Setakat berjimba cuci-cuci mata tu, ergh, well, common things for girls and boys, I guess? Biasalah tu kan? Tak payah nak menafikan sangat lah kan? Ok kenapa banyak sangat kan aku pun tak tahu lah kan? --"
Aku pun macam ter-admire dekat sorang chinese guy. *jaws opened* :O

...






...*burung gagak lalu*...







...*bunyi cengkerik*...


"Aku rasa jodoh kau dengan orang cina la pija"- Pika, 2012.

This is.. freaking funny and I don't know what the hell she was talking about. Muahahaha. Ah, jodoh tu semua lambat lagi lah. Den belum bernafsu lagi nak bercinto bagai ni hah. T_T
Whatever it is, its not like what you think. I admired him not because of influence by Korean guy that so jambu-ness (sorry for my manglish XD), korean drama yada yada but he's highly good in manner, unlike…

Ep. 3 : Saya dan Kerja

Image
Hai. Aku malas nak update panjang2 sebab penat. Cehhh Dah tersengguk2 depan lappy nih -,- Finally, I returned back to my first job back then, after a month working at Parkson. :3 Act, working at Parkson isn't a tough job at all. I've been with Sembonia. All what I need to do is standing all of time, just follow the P experience, gossiping with my fellow workmates, open the bill, sight seeing with another brands. But, there's a big gap and way much of different with CzipLee. First day aku sampai sana, semua senyum macam kerang busuk lepas tu gelakkan aku.
"WELCOME TO CZIPLEE" Memang kwanghaja betul Kak Usha. Perli aku lettew haha. I was in charged as cashier. Deal with cash register, scanning, codes, DO, price tags, books and stationary and money opkos. Shoot!
Mula mula macam kekok jugak tapi tak adalah nervous macam first time aku masuk cashier dulu, menggigil tangan bagai. Nasib baik ada Kak Das dan Pika yang sudi membantu kita. Sila kembang. :P Kadang2 tu …

The wedding

Image
Hari Sabtu, lepas balik dari edufair dekat PWTC, terus pergi rumah maklang dekat Seremban sebab sepupu aku nikah hari tu. Aku sampai je, Angah ajak pergi Secret Recipe ambil kek. Kek dia cantik tapi edible image kat atas kek tu macam tak kemas sangat. Then, pergi kedai tudung kejap. Otw nak balik, dia kata dia nervous. I wonder, what if I were in her shoes? HAHA. Lagi menggelabah kot, yelah hari di mana kita menjadi yang halal buat si dia dan terbinanya sebuah masjid dalam islam kan? Sepatutnya bakal suami yang cuak, kita pula yang over. --" Dia drive laju gila main langgar je bonggol jalan sebab kena rushing nak bersiap apa segala lagi. Mungkin effect nervous sangat tu kot. Aku pun nervous juga, nervous sebab dia drive laju gila. Kereta Avanza pulak tu, semput nyah. T_T

Ok, aku pun macam malas nak cerita panjang2. Let the pictures speak for me hehehe :D Farhan dan Fairuz during their solemnization
Ada rasa nak kahwin tak bila tengok gambar ni? Hahaha T___T Maklang with her daugh…