31 March 2012

Put your hearts up

Hai. Terpaksa menghilangkan diri seketika sebab kononnya nak cari kebahagiaan diri sendiri dalam tempoh seminggu pfft HAHA. Apa pun, aku tetap hebat. -,- LOL I'm okay. SPM is only a beginning. Some people their beginning are just great enough but at the end, who knows right? And it could be vice versa. :)
Okay aku tak tahu nak cakap apa lagi dah sebab sekarang bukan blogging mode. Tapi hati ni degil, nak update juga. Aku rangkumkan aktiviti aku sepanjang minggu hibernasi aku dengan blog ni.

Rabu- After result, keluar dengan kengkawan tu pun unplanned sebab tiba2 Danial call aku.
Khamis dan Jumaat- Kerja

Sabtu- Pagi tu pergi Seremban Parade, ada Karnival Selangkah ke UiTM dengan Pak Uda dan anaknya yang tersayang, Ejil. Plan nak pergi Shah Alam tapi mesti jammed so cancel. Seremban Parade, macam bangunan tinggal dah aku tengok. More like haunted mansion already --" Jangan marah, hakikat ok? Dekat Parkson, Sembonia have so many new collection of summer/spring handbags compared to Parkson Kajang. Dekat Kajang only 20% less, tapi dekat sana UP TO 70%(!) asdfghkl. Sumpah mak rasa nak pengsan nyahhh. -___-  Hey, aku kerja aku tahu la kan? Haha. Tapi sayang, dekat situ tak ramai orang. Lagi satu, pintu lif macam terketar-ketar lambat nak bukak, nampak sangat keuzurannya. T___T

"Lif ni tak cukup vitamin kot" kata Pak Uda.
"Haih pergi berak sempat lagi kot" kata Ejil

Kitorang bertiga terkekek-kekek gelak, orang2 dalam lif tu muka semua tension je HAHA. :D
They just set up a few booth but most of them were colleges and ngo's. And I did a Q&A talk with one of UiTM's lecturer I guess ;p Oleh sebab balik dari Somban awal naaa, petang tu aku ikut family pergi Jusco Cheras Selatan. Ibu cari buku resepi manakala anak sulungnya sempat purchased English novel. Then dinner kat restoran apa entah, lepas tu balik.

Ahad- Kerja lagi

Isnin- Pagi-pagi lagi aku dah menapak ke CIMB Bank dengan satu tujuan, nak buka akaun bank. Ok first time dalam hidup buat akaun bank sorang2 tanpa ditemani oleh sesiapa. Sila bangga dengan diri sendiri. Nasib baik ada pak guard merangkap kenalan aku di situ yang sudi membantu aku yang seperti rusa masuk kampung. Keluar dari bank, tiba-tiba aku rasa sangat ohsem masa tu.*big grinning*

Selasa- Jumpa Diba Ai dekat McD. Terima kasih daun keladi sebab tolong sampaikan pesanan Adie. Chocolate Sundae je mampu aku belanja kau sebab gaji  tak dapat lagi. Kalau dapat, confirm makan besar kita hari tu haha. Borak2 pasal masa depan yang belum pasti lagi, then balik.Oh ya, hari tu aku terkilan sikit dengan promoter aku, sabar jelah.

Rabu - Pergi sekolah kejap. Ambil kawan2 yang lain dengan Danial, hangout dekat bowling MP. Spent my quality time and had a blast day with them. Pukul 6 masuk kerja balik. Lagi bertambah awesome aku ni.

Khamis - Last day aku dekat Parkson. Goodbye Kak Nik, Farah, Fatin, Faiz, Nam, Keethi, Acik Gee, makcik cleaner yang annoying. Sembonia and that guy ;)

Oh anyway, minggu depan aku start kerja kat tempat baru :D Ceh tempat baru lah sangat. Cari rezeki selagi termampu, ewahhhh. Enough. Esok pepagi aku nak pergi PWTC, Karnival Pengajian Tinggi 2012. Lepas tu balik Seremban.
Let's hope that I'll update my blog more frequently after this. Bye.

No comments: