22 March 2012

This is only a beginning

Aku tak tahu nak tulis apa, tapi aku perlu tulis sesuatu. Bukan tulis, tapi menaip. Apa-apa ajelah, asalkan bercoret.
Fine. Result SPM dah dapat. Masa dekat sekolah, I was trying to be cool and calm as much as possible, but I can't when I reached home. Aku rasa nak peluk ibu, nak minta maaf banyak-banyak, mahu menangis dalam pelukannya. Tapi, aku tak mampu. Kaku. Ceh gelabah kemain nak buat ayat novel segala haha. --'

"Okay lah tu. Takpelah. Nak buat macam mana tak dapat straight A's, ada hikmah semua ni. Benda dah lepas. Sekarang, start plan nak buat apa lepas ni" Seriously I feel touched of what she had just said to me.

Walaupun ayah ucap tahniah, but I know I do disappoint my parents sebab ibu dan ayah expect more than this, sebab itu aku rasa sedih gila sampai tweet entah apa-apa. Supportive friends always by my side and they do understand my feeling, thanks fellas. Walaupun ramai yang ucapkan tahniah, tapi aku macam susah nak terima kenyataan. Sampai satu tahap tu aku rasa dah macam putus asa. Tapi buat apa aku buang masa muntahkan bergelen air mata? Dia sedang menguji kamu, Fizah. Astaghfirullah al-azim...

What else I can say? MOVE ON.

At least aku masih lagi bersyukur dengan apa yang Allah berikan. ALHAMDULILLAH. Mungkin ini yang terbaik. I deserve to be like this kot? HAHA. Allah pilih aku untuk lalui semua ini sebab Dia tahu kemampuan aku kan? He know what's the best for me. Buat masa sekarang, aku rasa aku tak layak nak minta apa-apa dekat ayah. Tak nak lah meminta-minta, result bukan gempak mana pun. Ceh haha.

Petang tadi, tetiba aku dapat call from one of my friends. Tetiba ajak keluar. UNPLANNED OUTING I tell you. Mula-mula rasa macam malas pula sebab aku tengah semangat gila nak pilih course mana, nak update upu bagai apa semua. Tak sangka pula ibu bagi keluar. Celebrate kejayaan aku? 'Kejayaan' lah sangat. Bersyukur pija bersyukur HAHA.
Danial drive. Wuuuu o.O

Sumpah macam tak sangka pula dah sampai Mines. Untunglah dah ada lesen kereta. Aku ni motor je, kereta bila nak ambil entahlah.
The boys- Mamal Styles, Danial and Zayn Adha pfft @ Kenny Rogers
Me, Pika and Shia

Met the straight a's student, Wahis!

Look at that bill. Wahis sedekah sikit sempena dapat straight a's katanya. :O Thanks Wahis
 RAWR!

Bowling time
 Lepas balik Mines, singgah dekat Jusco Cheras Selatan. Nak pergi Popular, tengok2 tutup. Kecewa shialll haha ayat kemain rempit kau. Makan aiskrim, then balik.
Ceh Danial ajak keluar sesama lain kali, mentang2 dah boleh drive HAHA. Insya Allah. :D
Yeah, can't wait to hangout with my girls pula. Hehehe

So what's next? I'd continue working for a month and half maybe or until I got any offer from ipta's or matrix. I'll go with matrix or KPLSPM degree? Dunno yet. And the most importantly, start planning for my future. :)
Be positive! *semangat membara*

No comments: