Posts

Showing posts from March, 2012

Put your hearts up

Image
Hai. Terpaksa menghilangkan diri seketika sebab kononnya nak cari kebahagiaan diri sendiri dalam tempoh seminggu pfft HAHA. Apa pun, aku tetap hebat. -,- LOL I'm okay. SPM is only a beginning. Some people their beginning are just great enough but at the end, who knows right? And it could be vice versa. :)
Okay aku tak tahu nak cakap apa lagi dah sebab sekarang bukan blogging mode. Tapi hati ni degil, nak update juga. Aku rangkumkan aktiviti aku sepanjang minggu hibernasi aku dengan blog ni.

Rabu- After result, keluar dengan kengkawan tu pun unplanned sebab tiba2 Danial call aku.
Khamis dan Jumaat- Kerja

Sabtu- Pagi tu pergi Seremban Parade, ada Karnival Selangkah ke UiTM dengan Pak Uda dan anaknya yang tersayang, Ejil. Plan nak pergi Shah Alam tapi mesti jammed so cancel. Seremban Parade, macam bangunan tinggal dah aku tengok. More like haunted mansion already --" Jangan marah, hakikat ok? Dekat Parkson, Sembonia have so many new collection of summer/spring handbags compared to …

This is only a beginning

Image
Aku tak tahu nak tulis apa, tapi aku perlu tulis sesuatu. Bukan tulis, tapi menaip. Apa-apa ajelah, asalkan bercoret.
Fine. Result SPM dah dapat. Masa dekat sekolah, I was trying to be cool and calm as much as possible, but I can't when I reached home. Aku rasa nak peluk ibu, nak minta maaf banyak-banyak, mahu menangis dalam pelukannya. Tapi, aku tak mampu. Kaku. Ceh gelabah kemain nak buat ayat novel segala haha. --'

"Okay lah tu. Takpelah. Nak buat macam mana tak dapat straight A's, ada hikmah semua ni. Benda dah lepas. Sekarang, start plan nak buat apa lepas ni" Seriously I feel touched of what she had just said to me.

Walaupun ayah ucap tahniah, but I know I do disappoint my parents sebab ibu dan ayah expect more than this, sebab itu aku rasa sedih gila sampai tweet entah apa-apa. Supportive friends always by my side and they do understand my feeling, thanks fellas. Walaupun ramai yang ucapkan tahniah, tapi aku macam susah nak terima kenyataan. Sampai satu ta…

Memo

Image
My Korea Trip, takde nak pakai sweater snowcap whatsoever. Of course dalam mimpi.
The SPM result will be announced soon. :O Everyone was in their own prediction, anticipated what they'd get after 2 years of struggling. I know I'm not the only one who're extremely nervous, crying my heart loud at the crucial time and wishing for the best. Not the best, even more the best. I started to worry about my future and I HATE-THIS-FEELING-TO-THE-MAX. Like everyone else, I wish that everything will be alright. Let's keep on praying because Allah is always by your side. Setiap apa yang kita tadahkan kepada-Nya akan menjadi kenyataan, Insya Allah. He absolutely knows what's the best for us.

p/s : Lutut belum puas menggigil lagi.
p/s2 : Mencari rezeki di Parkson pula :D