07 February 2012

Spill it out.

What's popped out in your mind? -,-

1- Luckily I checked my irreplaceable eyes at Fazillah's workplace. If not, I will never know I was diagnosed a beginning of Myopia, a medical term represent for short-sightedness. I need some time to recover even though I never experience that symptom. Kindly advice you to spend your time to meet the optometrist.

2- IDK where I got the courage by approaching him that some of the books are already out of stock. Dengan tak malunya aku telah menegur a Chinese guy, dealer ID (one of the book publisher) yang sweet! Aku tahu korang menyampah kan sebab aku tak pernah lagi buat post menggedik tetiba ni. Rasanya tak pernah lagi haha. He's just kind of cute. Aku tak berani lagi tanya nama dia sebab nampak sangat aku menggatal. Sedar pun.

3- I met my BFF, an ex-skjs1, Nurul Izzati Jalal! Rindu kau weh. Sejak dia pindah SAMTEN, memang tak jumpa dia lagi dah. Tak tahulah kenapa aku macam teringat kisah lepas masa budak-budak dulu. Ternyata aku amat nakal sekali HAHAHA *gelak kejam. Almost 3 years I didn't meet her and I can see she changed a lot. :D Currently pursuing her STAM at Banting. Sejak aku kerja dekat Czip Lee memang ramai  aku jumpa orang yang dah lama tak jumpa. I met Eilya Aqilah, budak MRSM. Cikgu Anastasia, my English teacher masa sekolah rendah, Zahira Syazwani, kawan sekolah agama, Darleen, budak tuisyen masa form 3 dan tak lupa juga kepada budak saas yang saja datang kacau aku - Amir,Danial,Mamal,Pisang, Dibah Ai, Syaza and Pika :D Ramai lagi sebenarnya.

4- First time aku jadi cashier. Selama ni aku jaga tingkat atas. Sekali kooo pekerja kat bawah ramai tak datang, kena panggil turun bawah. Hand's shaking. My legs was trembling BADLY. Seram sejuk, tak tahu kenapa. Masa tu jugak jumpa ex-saas, Wahis nak bayar barang-barang dia. Aku pulak berlagak cool dengan menegur dia macam orang lama tak jumpa tapi dalam hati Allah sahaja yang tahu perasaan jadi cashier buat pertama kalinya. Cepatlah pukul 9 malam. Cepatlah. Fuhhh *lap peluh dekat dahi.

5- Already got my first paid. Hewhew. :3 Baru rasa penat orang bekerja macam mana. Kau rasa betapa berharganya mendapat duit hasil titik peluh sendiri. Puas hati. Aku bukan macam korang, minta itu ini terus dapat. Minta nak fly pergi Korea terus dapat. Nak Galaxy Note ayah terus hulur. TAK. Aku bukan anak tauke balak mahupun lombong emas, k? Hidup saya sederhana je. Ayah had taught me how to survive myself since I was in elementary school. Sekarang, duit gaji ada, so spend your money wisely, itu pesan ayah. Tak sesia aku merempit, 9 pagi - 9 malam terperap dekat kedai, berulang alik ke metro nak solat, makan apa semua and deal with annoying customers has been paid (Y).

6- Salam Maulidur Rasul semua. Semoga kita memperoleh banyak pengajaran daripada kisah teladan dan sentiasa mengingatinya dengan berselawat ke atas junjungan besar Rasulullah SAW.

7- Currently love my life, surrounds with books everydayyyy(!) I can read all the books anytime and anywhere as long as my work is done. Woohooo! Motivation books still an optional. Makes me stronger and even tougher! (apa yang aku cakap ni?)

8- Cuak menunggu result. Terbakar rumah nampak asap, terbakar hati siapa yang tahu. Ok takde kena mengena. Let's keep praying, pass the exam with flying colours. Allah knows what's the best for me, and you guys too. :)

No comments: