Posts

Showing posts from February, 2012

Ep. 2 : Saya dan Kerja

Image
a few minutes later...





 a moment later...




Nampak tak nampak tak mood swing tu? PMS tak lama lagi rasanya. --" Don't you see that, updating Twitter with apam polka dot seemsfood is my mood lifter. HAR HAR HAR.  ~(-_-~)(~-_-)~ Ehem, hajat untuk belanja family dinner sudah terlaksana. Next month will be Snogurt, insya Allah. :D
To Aida and Umi, seronok sakan hangpa hangout tanpa aku wuwuwuw dah la aku banyak gosip ni haha -,-. Sorry aku macam tak peramah sangat hari tu sebab aku tengah rush gila and layan customer ni minta buku banyak sangat lepas tu booklist dia main tinggal je so aku risau. Baguskan aku? HAHA. Eh,eh bos aku garang? Yang mana? Pendek dan bermuka cerah, rambut skema - Itu bos aku. *kegilaan Pika dan Bah. Atau bermuka cerah tetapi tinggi, rambut skema- Itu adik bos aku. Atau yang bercermin mata dan tinggi, rambut lagi skema - Itu bapak dia. Atau yang asyik berdiri dekat pintu masuk - Itu pak samad, merangkap guard kat situ. HAHAHAHA
Well, tempat kerja aku banya…

I Wish

Image
Now listening to One Direction - Up All Night. Aku tahu sekarang ramai gila minat 1D. Everyone is talking about them. Gila dengan Zayn Malik. Sorry, I'm not so into 1D. Cuma lagu diorang best, no doubt (Y) Tahu tahu jelah lagu US sekarang pun banyak macam haram je kan. Well, here's UK!! 1D, the next Westlife? Nononono. Haha. Adele, FTP and Owl City still the best kay? HAHA. Adele and her 2012 Grammy Awards. picture courtesy of here
Semalam, ibu marah aku. Bukan marah kena cubit bagai, cuma menegur. Okay, to be exact, personal matter lah kot? Mula-mula wa tak gentar ibu marah, relaks je sebab terang2 memang salah aku so aku biarkan jelah. Heh. Masa ibu marah marah tu, tetiba pulak terpacul pasal kahwin. Kahwin? Ibuuuu perlu ke cakap pasal kahwin? Its just like, aku budak2 lagi. 18 is consider as budak2? Wake up Pija, 18 isn't budak2 lagi ok? You are now as a teenager. 2 years later you'll be reach into adulthood. SEE?
Kadang2 aku susah nak terima hakikat yang aku dah b…

Spill it out.

What's popped out in your mind? -,-
1- Luckily I checked my irreplaceable eyes at Fazillah's workplace. If not, I will never know I was diagnosed a beginning of Myopia, a medical term represent for short-sightedness. I need some time to recover even though I never experience that symptom. Kindly advice you to spend your time to meet the optometrist.

2- IDK where I got the courage by approaching him that some of the books are already out of stock. Dengan tak malunya aku telah menegur a Chinese guy, dealer ID (one of the book publisher) yang sweet! Aku tahu korang menyampah kan sebab aku tak pernah lagi buat post menggedik tetiba ni. Rasanya tak pernah lagi haha. He's just kind of cute. Aku tak berani lagi tanya nama dia sebab nampak sangat aku menggatal. Sedar pun.

3- I met my BFF, an ex-skjs1, Nurul Izzati Jalal! Rindu kau weh. Sejak dia pindah SAMTEN, memang tak jumpa dia lagi dah. Tak tahulah kenapa aku macam teringat kisah lepas masa budak-budak dulu. Ternyata aku amat …