29 January 2012

Ep 1 : Saya dan Kerja

Situasi 1 :

Ada sorang pakcik ni bertanya tentang booklist SMK dot dot (bukan nama sebenar), that never exist in Czip Lee.

Pakcik :  Modul Sejarah Tingkatan 1 ada tak?
Aku : Emm, apa publisher nya?
Pakcik : Alah tu yang tak tahu tuuuu!~ Er, buku ni untuk sekolah dot dot dot
Aku : Ohh, kat sini tak ambik buku sekolah tu, list pun tak ada kat sini. Kalau pakcik tahu penerbitnya, saya boleh tolong carikan.
Pakcik : Ah bawak jelah apa apa buku yang ada tulis MODUL SEJARAH TINGKATAN 1
Aku : Er, okay. 

Aku dan Kak Shiva (staf) punyalah gigih gila cari buku tu. Then, a few minutes later,

Aku : Pakcik, buku tu tak adalah.
Pakcik : Hari ni tutup pukul berapa?
Aku : 9 malam
Pakcik : Buku-buku Tingkatan 1 mana?
Aku : Dekat sini, dua row ni.
Pakcik : Takpe lah. Nanti saya datang lagi *nak balik*
Aku : Nanti tanya anak pakcik penerbit buku tu.
Pakcik : Hmm, macam lah dia tahu! *referring to his son/daughter, I don't know*
Aku : Err, tanya dia ya penerbit tu. Nanti kitorang boleh tolong carikan.
Pakcik : HMM TAKPELAH, NANTI AKU SURUH ANAK AKU KERJA DEKAT SINI.
Aku : *terkebil-kebil* 

Ohoii~ Mak sentap nyahhhh! asdfghjkl qwertyuiop hambik kooo nak menyumpah terus keluar one of the Form 4 Short Stories bhaha. K tak lawak -____- Hai pakcik, tu perli ke apa tu??? o.O 
Nak beli buku tapi tak tahu penerbit, lepas tu nak lepas geram kat aku pulak.  Ingat buku dekat kedai tu berpuluh puluh je? Zzzz -,-


Situasi 2 :

Ada sorang makcik ni pegang air kotak kepunyaan anaknya. Susu Soya Drinho, tak silap aku. As you know, customer are not allowed to bring their food and drink inside the bookstore, right? Here it is...

Jon (staf) : Maafkan saya kak, tak boleh bawa minuman masuk dalam ni.
Makcik : Alahhh, budak kecik je pun haaa! Nak minum pun tak boleh!
Aku terpaksa menyampuk, dengan harapan dapat back up kawan sebab makcik tu macam dah terlampau nude rude

Aku : Bukan apa kak, nanti bos nampak. (Yelah, tak pepasal karang bos tegur lagilah malu)
Makcik : HAH? MANA BOS KAU? MANA??? AKU NAK JUMPA DIA! Budak nak minum pun tak boleh hesy apa bendalah prunggg pranggggpot pet pot pet pot pet  bla bla bla bla


......membebel sorang-sorang tak kuasa aku nak dengar.

Oh please jangan buat aku mencarut dalam hati lagi. Damn.
Kasar tu makcik. Kalau tak tegur nanti, lagilah. Macam mana kalau anak dia hyper ke apa tetiba tumpah pulak kat buku-buku tu. Masa tu nak sekeh anak pun tak guna. =,= Salah seorang homosapien yang tak reti nak hormat orang dan tak ada budi bahasa. =,= Please, behave yourself in decorous manner! Macam mana Melayu nak maju kalau macam ni? How sad u_u

Hai manusia, ragam kau orang hari ni sangat menyentap hati. :')

2 comments:

pika azan said...

bhahahaha !!! mende makcik tuuu !!! sengal !!!

Fizah Mohd Ali said...

MAKCIK TU... TET! haha