First day of working :)

Pagi tadi ayah hantar naik motor. Lepas tu sampai dekat mana entah ayah bonceng aku pula haha. Aku kena biasakan bawa motor area pekan ni. Eleh pergi taman jasmin sorang2 takkan pergi pekan tak lepas pulak kan? Haha.

Lepas punch card, tercegat macam orang lost tunggu bos untuk beberapa ketika. Then, bos panggil, bermulalah tugas sebagai pekerja dekat situ. Seriously my heart is pounded and butterflies in my stomach on that moment! Mula kerja tak tahu mana rak buku sekolah sekian sekian tiba2 kau dapat pula customer. Mau tak kelam kabut aku. Dahlah ramai orang. --" Nasib baiklah ada Thiru, Kak Rani, Kak Vic, Kak Shiva, Jon, Enal, Kugan dan Pika Azan as my workmates. :)  They're so funny, kind and eventually help me when I'm lost. I'll burst into laugh when my Indian friends started mumbling in Tamil. Kelakar gila oh. Hewhew :3

Then, a moment later, aku macam dah master dah bila orang tanya itu ini. I would say, got this job makes my communication skills will be more better. Even though tired working in a long day, masa rehat dengan kaki sakit berkejar ke Metro nak solat dan makan apa semua, it gives a valuable experience for me. I learn how to be independent, become more stronger and learn on how to deal with things in the real life. The most importantly, it gave me an awareness on how we need to work for our living . Ya, aku teringat ayah yang bekerja mencari rezeki untuk family nih.

So enough for today. Tak larat nak bebel lagi dah sebab post pakai phone. Kbai~

 posted from Android via Bloggeroid

Comments

Popular posts from this blog

Backpacking in Penang 2016 | #4CrackheadsInPenang Day 1

Backpacking in Penang 2016 | #4CrackheadsInPenang Day 2

Backpacking in Penang 2016 | #4CrackheadsInPenang Day 3