#16

Summarized on what happened today.

Sedang menunggu ;
- Ibu dan ayah pulang dari kampung 
- Running Man ep. 76 yang tengah buffering (Y)
- Diba upload gambar dia pergi FTIsland Play! Concert. *K I envy with you guys, Diba, Akim and Diera!
- Bila CN BLUE nak datang Malaysia ?
- My first paid. Hewhew lambat lagi oh

Hari ni ayah dan ibu pulang ke kampung pepagi lagi, manakala aku pula terbongkang lena di atas katil haha. Untunglah kampung dekat, adolah sejam 15 minit sampai lah sana. Kerja 12 jam sehari letih kot? Kerja mano tak letih jah oi?!! Terfikir juga nak cari kerja lain sampai aku temberang 2 orang mamat ni yang aku terpaksa berhenti sebab masuk UTP bhahahaha. K tak lawak pun. Gila desperate aku. Dah itu alasan yang HANYA terlintas di fikiran ni, apa nak buat haha. Sorry guys malam ni aku mereng --". Tapi setelah difikir-fikir balik, pro's and cons if I stop working there and find another job, I think I should stay. I still comfortable with the environment. Hmm, yolah.

 Found In Malaysia Vol. 2 -
Its Yuna! I read a lot about her act. She's inspiring. I read about Rafidah Abdullah too, a host in 3R tv program a few years back.

Masa kerja, aku selalu juga tengok buku-buku mana yang best nak dibaca. Ni yang untung kalau kerja kedai buku ni haha. Tapi aku tak sentuh novel pun. Just pass by the bookshelf, then kbye. Selalunya aku suka belek-belek atlas, tengok peta dunia and straightly imagine. Imagine pasal apa itu aku tak tahu nak cakap macam mana haha. Sekarang ni, buku pasal travelling, photography and motivation tu jadi pilihan aku. Ombak berombak rindu rinduan tu semua tak berapa minat sangat. I'm not a hardcore novel reader bruhhh. Nanti aku ada desire untuk bercinta sebab aku ni suka berangan so better watch out! Ya, nama saya Hafizah dan saya suka berangan *bunyi cengkerik. K tetiba haha --" Don't be too desperate to be in love and live your life to the fullest man! Lambat lagi ok lambaaaat lagi - Ingat tu pija hahaha
 Why Korea? Why people, why? Sukew lettew. Mau tak gila Aaron Aziz cover renew novel Ombak Rindu. Eh aku TAK okay. Haha :D

Oleh kerana sebab (eh ingat ayat Cikgu Siti Norhayati "Mana boleh oleh kerana. Sepatutnya oleh sebab!")
kerja macam penat sikit dengan duit pun banyak nak guna pasal makan dekat metro tu, kerja 12 jam sehari mengadap buku, aku pun saja ngetest cari kerja dekat kfc metro point. Aku pergi sorang, naik motor. Walaweh, macam tak percaya je aku dah lepas pergi sana sini sorang sorang merempit pula tu. Haha. Minggu lepas aku bawa pika azan semata2 nak makan Hot and Roll dekat metro point masa kitorang rehat. Hajat di hati ingin berjumpa dengan Raja Farah sebab Pika dah jumpa dia masa launching Snogurt. Tapi terserempak pula Raja Farah.......
....
Farahin Mizi ya! Muahahaha. Kerja apa aku tak boleh beritahu, korang cari sendiri lah haha :D
Pekerja kat Snogurt (budak saas lagi) kata "Raja Farah baruuuuu je balik weh". Hmm yolah.

Bukan rezeki aku,pika dan bah, dekat kfc dah penuh. Aku rasa dah tersurat aku kerja dekat tempat sekarang. Jadi, terimalah kenyataan.

Kerjalah dengan sepenuh hati, nescaya ikhlas akan sentiasa mengiringi. Thats what I wish for. Insya Allah.

Comments

Popular posts from this blog

Backpacking in Penang 2016 | #4CrackheadsInPenang Day 1

Backpacking in Penang 2016 | #4CrackheadsInPenang Day 2

Backpacking in Penang 2016 | #4CrackheadsInPenang Day 3