Posts

Showing posts from January, 2012

Ep 1 : Saya dan Kerja

Situasi 1 :

Ada sorang pakcik ni bertanya tentang booklist SMK dot dot (bukan nama sebenar), that never exist in Czip Lee.

Pakcik :  Modul Sejarah Tingkatan 1 ada tak? Aku : Emm, apa publisher nya? Pakcik : Alah tu yang tak tahu tuuuu!~ Er, buku ni untuk sekolah dot dot dot Aku : Ohh, kat sini tak ambik buku sekolah tu, list pun tak ada kat sini. Kalau pakcik tahu penerbitnya, saya boleh tolong carikan.
Pakcik : Ah bawak jelah apa apa buku yang ada tulis MODUL SEJARAH TINGKATAN 1
Aku : Er, okay. 
Aku dan Kak Shiva (staf) punyalah gigih gila cari buku tu. Then, a few minutes later,

Aku : Pakcik, buku tu tak adalah.
Pakcik : Hari ni tutup pukul berapa? Aku : 9 malam Pakcik : Buku-buku Tingkatan 1 mana? Aku : Dekat sini, dua row ni. Pakcik : Takpe lah. Nanti saya datang lagi *nak balik*
Aku : Nanti tanya anak pakcik penerbit buku tu. Pakcik : Hmm, macam lah dia tahu! *referring to his son/daughter, I don't know* Aku : Err, tanya dia ya penerbit tu. Nanti kitorang boleh tolong carikan. P…

#18 - RandomTalk

Image
Tarik nafas dalam dalam, hembus.
Pejamkan mata.
#np Yuna - Memo.

I may sound ridiculous. But I have to.
Pura-pura dengan berkata itu gurauan semata-mata, pedulikan hati yang sentap dek kata-kata kau dan berharap segalanya seperti biasa. Kalau aku teruskan drama disebabkan hati yang sentap, apa yang aku dapat? Penonton yang ramai untuk kau mengadu domba?

Mungkin.

Me, the loser one, terpaksa mengalah.
Ego setinggi mana pun, aku pasti kalah jua. Aku cuba sedaya upaya untuk menjaga hati orang sekeliling.  Walaupun ada yang memandang sinis, walaupun ada yang tak boleh menerima kehadiran aku dan berusaha menjauhkan diri, aku masih berdiri teguh dengan sepasang kaki ini walaupun jatuh terjelupuk diketawakan orang. Frankly speaking, I just want to be myself although I don't know who I am, yet.
And yes, hurting someone's heart ain't good at all, dude. We know that. But why people keep on doing it?


Kepada rakan-rakan di luar sana yang masih setia menempuh segala onak-ranjau-duri k…

Polka dot sensation...Ehhhh?

Image
CNY Holiday - 5 days. Woohoo! Me likey! *applause
Just make Apam Polka Dot with my lovely Ibu. Our third attempt and quite satisfying result. It was unintended, as you can see above there's no various colour except for blue, vanilla and yellow. Ehhhh? Abaikan gambar botol pewarna berlambak tu, banyak yang dah habis sebenarnya -_- Photos' by my bro, Hafiz and me :).

Rasanya macam nak bawa family pergi Seoul Garden lah bila dapat gaji nanti. Hewhew :3

p/s : I love write Ehhhh? at the end of my sentences. Ehhhh? Hahaha.

#16

Image
Summarized on what happened today.

Sedang menunggu ;
- Ibu dan ayah pulang dari kampung  - Running Man ep. 76 yang tengah buffering (Y) - Diba upload gambar dia pergi FTIsland Play! Concert. *K I envy with you guys, Diba, Akim and Diera!
- Bila CN BLUEnak datang Malaysia ?
- My first paid. Hewhew lambat lagi oh
Hari ni ayah dan ibu pulang ke kampung pepagi lagi, manakala aku pula terbongkang lena di atas katil haha. Untunglah kampung dekat, adolah sejam 15 minit sampai lah sana. Kerja 12 jam sehari letih kot? Kerja mano tak letih jah oi?!! Terfikir juga nak cari kerja lain sampai aku temberang 2 orang mamat ni yang aku terpaksa berhenti sebab masuk UTP bhahahaha. K tak lawak pun. Gila desperate aku. Dah itu alasan yang HANYA terlintas di fikiran ni, apa nak buat haha. Sorry guys malam ni aku mereng --". Tapi setelah difikir-fikir balik, pro's and cons if I stop working there and find another job, I think I should stay. I still comfortable with the environment. Hmm, yolah.

 Found I…

Sweet eighteen

Image
Tremendous birthday wishes on Facebook : Checked.
Thanks to Aida, (her new link and become a blogger back hehe) my bestfriend forevaahhh had posting and cheering about my birthday today, 9 January.

Thanks to Wawa for a bar of chocolate and Jon, one of the staffs at my workplace as he treated me with RM10 haha. Birthday wishes from my family and friends are just enough for me as they're still remember me :D. This is how I celebrate my birthday. No Grand-Curlass party. Yeah it is. It has been ages I celebrated my birthday with a delicious cake and a set of KFC family bucket with my family. For my 18th birthday, I didn't ask anything except for this,
Doakan Along berjaya dunia dan akhirat,dimurahkan rezeki,dipanjangkan umur dan menjadi seorang yang anak yang berguna kepada ayah dan ibu pada masa hadapan. Doakan juga kaklong dapat membalas semua jasa baik ayah dan ibu terhadap along selama ni. Semoga impian along tercapai. Amin
Doakan saya Straight A's, 9A+ untuk SPM. *dupdapdupda…

#14- Entri mengamuk sakan.

Image
Salam and Hi.
Aku macam terlupa pulak yang aku ada blog sejak dah kerja ni HAHAHAHA.


Just got back from work, merempit from Czip Lee to my house alone. 6 hari berturut-turut, pergi kerja je aku merempit sorang-sorang. Ayah berkorban masa setiap malam dengan motor RXZ dia semata-mata temankan aku balik rumah.  Lepas punch card, aku dapat text dari ibu yang ayah suruh balik rumah sorang-sorang. I challenged myself and arrived home safely, Alhamdulillah.
This is what I found after clearing the messy bookshelf :D. I wanna learn Mandarin! Macam pakcik aku. Best apa dengar customer speaking in Mandarin. Aku nak share cerita sikit setelah 6 hari kerja kan. That OLD BALD MAN came for the THIRD TIME to buy his son’s books. Setakat ni customer paling menyampah dan rasa nak hempuk buku buku dekat kedai tu adalah dia. Cruel much? That old bald man is so demanding and he can't even understand what we were saying actually Dia cakap aku tak faham apa yang dia tanya in English. What da hell…

First day of working :)

Pagi tadi ayah hantar naik motor. Lepas tu sampai dekat mana entah ayah bonceng aku pula haha. Aku kena biasakan bawa motor area pekan ni. Eleh pergi taman jasmin sorang2 takkan pergi pekan tak lepas pulak kan? Haha.

Lepas punch card, tercegat macam orang lost tunggu bos untuk beberapa ketika. Then, bos panggil, bermulalah tugas sebagai pekerja dekat situ. Seriously my heart is pounded and butterflies in my stomach on that moment! Mula kerja tak tahu mana rak buku sekolah sekian sekian tiba2 kau dapat pula customer. Mau tak kelam kabut aku. Dahlah ramai orang. --" Nasib baiklah ada Thiru, Kak Rani, Kak Vic, Kak Shiva, Jon, Enal, Kugan dan Pika Azan as my workmates. :)  They're so funny, kind and eventually help me when I'm lost. I'll burst into laugh when my Indian friends started mumbling in Tamil. Kelakar gila oh. Hewhew :3

Then, a moment later, aku macam dah master dah bila orang tanya itu ini. I would say, got this job makes my communication skills will be more b…

#12

Image
Hi peeps. This is my first post for 2012. I bet you guys have a blast moment for the first day of 2012, aite?
Me? Sitting in front of lappy while watching this on the Net for a whole day...

We Got Marriedsource here Leeteuk and Kang SoRa = Couple TeukSo =,= (duhh what a name, khuntoria sedap la gak) RUNNING MAN!  Jongkook,Jihyo,Sukjin,Kwangsoo,Jaesuk,HaHa,Gary

Dah lama sebenarnya tak tengok this AWESOME variety show dari Korea ni. Last tengok dengan sepupu dekat kampung masa raya dulu. Kali ni aku tengok yang latest episode, Survival Series Running Man  Ep. 74. Lawak gila. Best gila. Gempak gila. Banyaknya gila. Kenapa gila dah okay cukup. Tak sabar pula nak tengok New Year Special Ep 75 yang sekarang tengah release dekat Korea. Ada Minho dan Siwon! Must tell this to pika azan hahah! Mesti best ni. I hope I wouldn't miss it even though I'll be working tomorrow.  So, for those unlucky people who did not subscribe ONE HD Channel on Astro like me (ayah tak bagi, redha je la…