29 December 2011

Kampungku kampungmu jua

#np all Swift's songs. Swift tu jiran den dah kau diam. Eh aku layan Foster the People sekarang, cool gila band tu. :O
Tengah tunggu Ombak Rindu dekat Youtube. Last2 aku layan Infinite perform SBS Gayo Daejun. Sape suruh lambat sangat buffering. Hahaha.
Oh ye, tadi mak aku menangis tengok Tentang Dhia tadi. Aku? Mata gua tak gentar brader, tengok macam tak ada perasaan. Bhahaha.

Kg. Teriang, Kuala Klawang, Jelebu Negeri Sembilan.
Its snow! Kalau snow memang tak pasang angan-angan nak ke Korea tu nyahhh. HAHA



Den memang tak suko kucing hitam tu dok ikut den jo kat dapur. Tengok tu, bongkak na dio ni.
(baca: bongkak benar dia ni)
Almost a week I've been in Jelebu, my hometown. Tengok Princess Hours dan My Girlfriend is a Gumiho sambil makan rambutan memang best wa cakap lu. The overpowering smell of durians fills the air in the house and sometimes it kills me. Haha. I admit that I'm not so into durian. Kau bagi lah keropok durian, bubur durian, pengat durian, ahh macam mana bentuk makanan sekalipun yang bahan asasnya durian memang aku tak sentuh. However, I love tempoyak so much! WEIRDO!  Pekena pucuk ubi masak tempoyak serius tak pandang kiri kanan dah. Tempoyak gaul dengan nasi putih pun boleh jalan. Nak kata kita pelik lettew.. -__- haha
 Dekat sini, aku terserempak dengan sorang mamat korea dalam satu kedai ni. Haha. Hajat dihati ingin berkenalan. Amboi! -,- Act, bukan mamat korea pun cuma kulit dia putih gilaaaaaaaaaa :O Quite good looking. Aku agak umurnya lebih kurang aku je. Not to mention, dia chinese :DDD Tak silap aku, dia cucu tauke kedai tu. Then, yang tak tahan tu dia pandang aku. EHEHEHE ACANE NI ACANE NI NAK SENYUM KE TAK NI? Okat serius gedik terlebih tetiba. (baca acane : macam mana)

Kami saling berbalas pandangan. Kemudian, dia meminta nombor telefon aku. Sejak itu bermulalah persahabatan yang tidak diduga. :)
...
...

 *bunyi cengkerik*

....
Haha sumpah kau perasan pija. Eh, kenyataan lah. Tapi yang berbalas pandangan tu jelah. HAHA.

Ni lah ghupo pokan KK. Bukan Kota Kinabalu, tapi Kuala Klawang. Kek sinilah den singgah nak beli macam2. Sugus ko, snickers ko, megi ko, jajan ko ok kenapa banyak sangat ko haha. Tak lawak --". Tapi selalunyo makcik makcik den suko bona shopping baju baju kek sini. Mughah tu memang kek mulut jolah, kalau pandai tawar menawar. 

Ahh so cute.
tt
Anis, teman den kat kampung.
Basikal atuk jugak kau rembat.



 Dek apo kau ni?
Inilah kampung saya, sebelah ibu. Kampung sebelah ayah tak jauh, adalah dalam 500meter.
I don't think it was an awesome balik kampung for me. NO. My relatives and cousins weren't there with me except for Makteh's and Makngah's family. TV and laptop accompanied me. Internet connection exists when Anis came back for two nights only. Its kinda bored sometimes. Memang bosan. My grandma always hope that we can gather together like we used to. From her eyes, I knew it. Things now change, people.

"Selagi wan dan atuk ada, selagi itu kita kena balik, jenguk diorang. Dah tak ada nanti, nak tengok apa?"
-Ibu

No comments: