19 December 2011

#7

Hari Isnin aku pergi work out dekat gym Pusat Kejiranan Presint 16, Putrajaya. Ayah cuti dah, kita suka sebab tak boring lagi dah. Kenapa bunyinya macam budak2? Biasanya temankan ayah work-out  dekat gym tu. Aku rasa lemak pun sedap menternak dengan amannya sempena cuti sekolah ini, jadi aku rasa aku perlu bersenam. Dekat sana ada swimming pool. Dulu rajin ah swimming dengan adik. But now, I’m getting older (I admit that –-") and I need a full covered muslimah’s swimming suit that costs me hundred Ringgit so aku malas nak berenang lagi dah.

Ayah, Pakcik Aziz (kawan ayah), adik, ibu dan Ain main badminton. Adik aku bergaya lettew dengan raket Wilson dia tu. Aku pulak pergi gym sorang2. Dengan mamainya aku register, masuk gym dan buat regangan. Eh tu pun nak cerita? Haha. Dengan mamai juga aku guna treadmill. Tekan butang start tak boleh on. Aku pun tanya akak tu. Then dia masuk, dia check treadmill tu. Lepas tu dia senyum dengan penuh makna tapi bagi aku penuh dengan tanda tanya.

Guess what? Rupanya aku lupa nak lekatkan heartbeat detector tu. AHAHAHAHAHAHA kebodohan menyelubungi diri --" It’s a real shame man! How come I forgot to stick it even though I know how to use that very well huh? Mesti akak tu ingat aku tak reti guna. Kelakarnya kau ni pija. HOW SAD. *facepalm

iSengal iOkay. LOL

Tampar pipi 100 kali baru aku start. Ok tipu. Dalam gim tu aku sorang je perempuan, tak rasa kekok sebab akak guard tu ada. Pasang lagu kpop rancak gila, maka lari pun laju kalah kura-kura HAHA --" Agak2 lagu sedih tahap meroyan aku tukar lain. 45 minutes later, my work out is done. Kejap je aku dalam gim tu sebab tiba-tiba diri ini terhegeh-hegeh nak main badminton pula. Haha.

Sampai rumah pukul 1 petang. Memang suko ibu aku tak masak hari tu. Haha. :D

No comments: