Posts

Showing posts from December, 2011

Leave it, move on peeps

Image
Umum sudah sedia maklum bahawa 2011 yang sarat dengan memori suka dan duka sudah tiba ke lpenghujungnya. Wah kau kemain lagi, dah lama tak buat ayat karangan BM sejak menjadi lepasan SPM terhormat ni haha. Okay, overall 2011 gives me the best memories, like years before. Kenapa? Yelah, final year of high school kan? Awesome classmates, good teachers, coolio people. Kawan kawan yang gempak lagi bergaya mengisi hari hariku di sekolah. Oh ya, impian untuk memiliki dslr dan handphone Android pun tercapai jua akhirnya, Alhamdulillah. Apa lagi ya?

Let me introduce you. This is ma sis, Ain Sofea! *applause

To be exact, 2011 had taught me to become a strong person in the future. Aku SPM tahun ni, tipulah aku kalau aku cakap belajar tak tension. Lagipun bukan tension belajar je, dengan pe'el orang lagi yang entah hape hape. Entah aku pun tak tahu kenapa aku tak explode bila dah simpan lama lama? Yelah, orang buat aku macam-macam, aku watlek watpeace je kan. Haha

Aku tak layan sangat perasaa…

Kampungku kampungmu jua

Image
#np all Swift's songs. Swift tu jiran den dah kau diam. Eh aku layan Foster the People sekarang, cool gila band tu. :O
Tengah tunggu Ombak Rindu dekat Youtube. Last2 aku layan Infinite perform SBS Gayo Daejun. Sape suruh lambat sangat buffering. Hahaha.
Oh ye, tadi mak aku menangis tengok Tentang Dhia tadi. Aku? Mata gua tak gentar brader, tengok macam tak ada perasaan. Bhahaha.

Kg. Teriang, Kuala Klawang, Jelebu Negeri Sembilan. Its snow! Kalau snow memang tak pasang angan-angan nak ke Korea tu nyahhh. HAHA


Den memang tak suko kucing hitam tu dok ikut den jo kat dapur. Tengok tu, bongkak na dio ni. (baca: bongkak benar dia ni) Almost a week I've been in Jelebu, my hometown. Tengok Princess Hours dan My Girlfriend is a Gumiho sambil makan rambutan memang best wa cakap lu. The overpowering smell of durians fills the air in the house and sometimes it kills me. Haha. I admit that I'm not so into durian. Kau bagi lah keropok durian, bubur durian, pengat durian, ahh macam mana …

#9

Image
Entri sebelum aku balik kampung. Sudah sedia maklum bahawa tiada talian internet setibanya di sana, melainkan aku gigih lepak dekat bus stop depan sekolah (sebab ada wifi free, serius propa je lebih) dan kedai mamak no 8. Tak ada maknanya.
Semalam, keluar dengan Pika Azan. Tak jauh, metro je. Yelah, kita bukan budak KL. Tak lepak Pavillion.
LOL --" Minggu ni aku selalu keluar pulak. Jumpa Fariza dan Cat (Farah). Diorang apply Baskin Robin, tak tahulah dapat ke tak. Lepas tu, kitorang lepak sesama dengan Akmal dan Danial dekat food court. Gelak-gelak tak ingat dunia kejap (ok rindu masa ni, macam waktu sekolah pulak). Danial makin berisi comel kot HAHA.
Jumpa Wawa yang gigih bekerja sekarang, bagi birthday present dekat dia. Aku dan Pika apply Czip Lee, bulan 1 nanti start. Alhamdulillah. :)
Memperkenalkan, Pika Azan dan Leko-Leko! Hahaha.
Woohoo, i'm gonna work hard for it! Dah sebulan cuti, money tak masuk, sumpah kering wa cakap lu. Goodbye Forever 21, Uniqlo, Dorothy Perkin…

Cerita hari ini

Image
Hari ni aku ada interview Giatmara dekat Prima Saujana. Kursus yang aku pilih, kulinari – Makanan dan Pramusaji. Act, aku saja je test market untuk interview ni. Aku, Aida dan Kecik sampai dekat sana borak2 macam tak ingat dunia maklumlah dekat sebulan tak jumpa –-".  LOL baru sebulan kot. Kalau setahun lagi tak tahulah macam mana haha.
Pukul 9.30, bermulalah interview. Tapi aku rasa macam bukan interview, dia dah belek siap2 borang aku dan terus cerita pasal kursus masakan dekat situ.

Akak : Owkeyy.. ni baru lepas SPM eh?
Aku : Ya ya
Akak : Oh, yuran pendaftaran semuanya RM328.00. Kursus selama 6 bulan. Ni termasuk uniform semasa memasak..macam dekat belakang ni, baju riadah, kursus, apron, dan pisau.
Aku : Ohh…(Erk? What? :O belek2 kertas, teliti tentang yuran tersebut. Selama ni aku ingat kursus tu FREE, okeh?)
        Dapat elaun kan? (Ok serius gopoh gila terus tanya pasal elaun HAHA)
Akak : A’ah. Elaun bulanan RM200. 
Aku : Kalau tak datang macam mana ?
Akak : Kalau tak d…

#7

Image
Hari Isnin aku pergi work out dekat gym Pusat Kejiranan Presint 16, Putrajaya. Ayah cuti dah, kita suka sebab tak boring lagi dah. Kenapa bunyinya macam budak2? Biasanya temankan ayah work-out  dekat gym tu. Aku rasa lemak pun sedap menternak dengan amannya sempena cuti sekolah ini, jadi aku rasa aku perlu bersenam. Dekat sana ada swimming pool. Dulu rajin ah swimming dengan adik. But now, I’m getting older (I admit that –-") and I need a full covered muslimah’s swimming suit that costs me hundred Ringgit so aku malas nak berenang lagi dah.

Ayah, Pakcik Aziz (kawan ayah), adik, ibu dan Ain main badminton. Adik aku bergaya lettew dengan raket Wilson dia tu. Aku pulak pergi gym sorang2. Dengan mamainya aku register, masuk gym dan buat regangan. Eh tu pun nak cerita? Haha. Dengan mamai juga aku guna treadmill. Tekan butang start tak boleh on. Aku pun tanya akak tu. Then dia masuk, dia check treadmill tu. Lepas tu dia senyum dengan penuh makna tapi bagi aku penuh dengan …

Lifeless? -,-

Image
Sepatutnya sebagai lepasan SPM, aku tak terperap lagi dah kat rumah. Sebelum exam aku dah fikir macam-macam nak buat cuti ni. Aku nak ke Bukit Bintang. Aku nak ke toilet Pavi, tangkap gambar upload ke facebook. Tulis caption besar besar, I’M HOWT AND BEAUTIFUL, YOU ADEW? --" *tangan ke dada mata ke atas. Ok tu macam annoying sikit ah haha.

Aku ingin pulang ke kampung, dekat sebulan tak jumpa wan, naik motor keliling kampung sambil menjerit “AKU DAH HABIS SPM WOI!!!” Dan mungkin ada nenek yang akan menyahut begini "DEN DAH HABIH 50 TAHUN LOPEH, KECOH LAH KAU” --"

Tapi tengoklah apa yang jadi. Aku bosan. Aku nak pergi sekolah. Aku nak belajar. Aku nak jumpa kawan-kawan. Aku nak jadi pengawas balik. Aku nak datang roll call. Aku nak jaga junior aku yang nakal-nakal semuanya. Tapi aku tak nak gosok baju sekolah. Heheh :D

Tiada percutian yang hebat dan menggembirakan untuk tahun ni. Ayah sibuk dengan shotput wakil Selangor untuk PDRM. Nak kumpul emas banyak-banyak sebelum u…

#5

Image
Crap, Crab, Krap (!) I dont know what's the suitable title for this post. Lemme explain first. I do express myself here. This is a real crap mannn, and I hope you'll ignore this post. -,-

When someone who’re very close with me, asking me “Don’t you want to move on with someone else?”
I was like...Uh? Eh? Hah? Amende kau ni? *Eh tiba-tiba emo -,-

A confession like common girls out there, I admit that I’ve been in a relationship before. At the the age of 13, I learned many things in previous experiences about love. At the crucial time when all of sudden he came into my mind, I seek guidance from Him and succeed to withstand all the pressure surrounds me with my effort. Yes, this is what I did rather than crying every second because of a guy, when the relationship is ended.
Past is past, there’s nothing to do with it. Tell me, should I cried over a spilled milk?

Ejil and me. He's waiting for someone. HAHA.

Sometimes He sets you with someone that you love, but at the end yo…

Together Forever, We'll Be Dream :)

Image
Aku macam dah lama tak mengarut dekat sini. Biarlah aku merepek meraban kejap sebab lepas ni tak ada benda dapat menghalang aku untuk online. Haha. Believe it or not, on 30th November, SPM is over. Alhamdulillah. 22 kertas , 9 hari, entah berapa jam aku malas nak kira tapi pengalaman bertempur di medan peperiksaan tu saat yg aku takkan lupakan sampai bila-bila. I could see how we survive and struggle all the way before entered Bilik 4, the room that determines our future.


Meet my Bestarian. credit to wan iman.



I'm no longer as a high school student anymore. Tipulah aku kalau aku katakan aku tak hyper-happy (apa punya terms ni --") dan tersenyum macam kerang busuk lepas berjalan keluar dari pagar sekolah. Tipulah aku kalau aku katakan juga aku tak sedih langsung untuk meninggalkan zaman sekolah. SAAS always remain forever in my heart. Proud to be part of them :)

 Ni Diba Ai. Rapat dgn dia masa kem perkhidmatan. Kitorang tak adalah rapat sangat sebenarnya cuma senang gila get-a…